PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A 2003. februári rendkívüli havazással kapcsolatban az önkormányzatoknak olyan többletkiadásai voltak, amit az éves költségvetésükben természetesen nem tudtak tervezni, erre nem volt lehetőségük. Ezeket a pluszkiadásokat a vis maior keretből lehet fedezni és finanszírozni. A vis maior keret és a vis maior támogatás egy kormányrendeletben van szabályozva. Amennyiben a megyének van még forrása az első félévben, akkor azokat a pluszkiadásokat biztosítani tudja az önkormányzatok számára, amelyek az adott vis maior helyzetből keletkeztek, és amit pluszban kellett kifizetni az önkormányzatoknak. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a helyi területfejlesztési tanács a minisztériumhoz fordul, és attól pluszösszeget, plusztartalékot igényel.
A Heves Megyei Területfejlesztési Tanács 2003 februárjában nyolcvan település részére 22,7 millió forintos támogatásról döntött, és ezeket az összegeket a települések február végén már meg is kapták. További kérelmük teljesítését - mivel a féléves megyei keret kimerült - a tartalékból kellett kiegészíteni. A védekezéssel kapcsolatos kérelemről az előterjesztés elkészült, ezt az előterjesztést a pénzügyminiszter úr és a belügyminiszter asszony írja alá. Ez az előterjesztés április végére készült el, hiszen az adatokat addigra lehetett összesíteni. Az előterjesztés aláírását követően azok az önkormányzatok, amelyek felé a pluszkiadással kapcsolatban még tartozása van a minisztériumnak, ezt az összeget néhány napon belül meg fogják kapni, és az önkormányzatok ilyen módon tudják pótolni azt a kiadásukat, amire ön a hozzászólásában utalt.
Bízom benne, hogy ezek az összegek rövidesen megérkeznek az önkormányzatokhoz, és így el tudják látni azokat a feladatokat, amelyektől a februári havazás miatt el kellett vonni a pénzösszegeket a rendkívüli helyzet elhárítására.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi