DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőház! Szeretném Révész Máriusz képviselő úr figyelmét felhívni arra, hogy egyfelől nem 1994-98 között történt a jól bevált, hagyományos és mindenki által nagyon szeretett 8+4-es iskolaszerkezet felbomlása, mert ha a 8+4-es iskolaszerkezet annyira közszeretetnek örvendett volna, akkor a szülők nem taposták volna egymás sarkát azért, hogy hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba írathassák a gyerekeiket. Márpedig ezek a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok bizony még a rendszerváltást megelőzően engedélyeztettek, és a rendszerváltás első kormánya idején, az Antall-kormány idején indultak mérhetetlen burjánzásnak. Tehát nem igaz, képviselő úr, hogy a '94 és '98 közötti időszakban kezdődött az iskolaszerkezet felbomlása.
Az sem igaz, hogy kimeneti pontot a nemzeti alaptanterv a 6. és a 10. évfolyam végén határozott meg: a 4., a 6., a 8. és a 10. évfolyam végére határozott meg olyan mérési pontokat, ahol a gyerek teljesítményét mérni kell, nem a 6.-ra és a 10.-re.
Tehát még egyszer mondom, képviselő úr, vitatkozhatunk, így most már este hét óra után vélhetőleg elég kevesen követik a rádió hullámain keresztül a mi vitánkat, nem biztos, hogy elsősorban a rádióhallgatóknak kéne beszélnünk, és kéne mondanunk olyanokat, amiről önmagunk is tudjuk, hogy nem igaz. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi