GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon rövid leszek. Mindannyian ismerjük az előttünk fekvő módosító javaslat tartalmát, amely az elmúlt héten elhangzottaknak megfelelően két dologra irányul: egyrészt részletezi, pontosítja a módosítandó jogszabályok körét, illetve azoknak a jogszabályoknak a körét, amelyeket az Országgyűlés felülvizsgálatra javasol a kormány számára; illetve pontosítja a 2. pontban azt, hogy a kormánynak a törvény-előkészítés során folyamatosan egyeztetnie kell a nemzeti és etnikai kisebbségek országos önkormányzataival.
Az elmúlt héten itt egy rövid vita alakult ki arról, hogy kell-e a határidő ebbe az országgyűlési határozati javaslatba.
(18.10)
Akkor én a szabad demokrata frakció képviseletében azt mondtam, hogy az SZDSZ nem bánja, sőt támogatja azt, ha ez a határidő kikerül. Ezt akkor azzal indokoltam, hogy nem a határidőn múlik az, megtörténik-e valójában ezeknek a jogszabályoknak a felülvizsgálata. Egy héttel ezelőtt azt mondtam, hogy meggyőződésünk szerint, ha a kormány akarja, határidő nélkül is végrehajtja ezt a felülvizsgálatot, ha pedig nem akarja, nem biztos, hogy ez a határidő lesz az, ami rákényszeríti.
Ezzel együtt, hogy a múlt héten ezt az álláspontomat, álláspontunkat fejtettük ki, most fontosnak tartom elmondani, örülünk annak, hogy végül is nincs ilyen módosító javaslat a Ház előtt, és örülünk annak, hogy mégiscsak benne maradt ez a határidő. Reméljük, hogy ez a határidő bármilyen értelemben mégiscsak kényszerítő erővel bír majd a kormány számára.
A módosító javaslat konkrét két pontját természetesen a szabad demokrata frakció örömmel támogatja, mint ahogy a határozati javaslat egészét is.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi