DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön 2002. január 8-án a Pilvax kávéházban többek között a következőket mondta: honfitársaim, vállalom, hogy - s engedje meg, hogy innen szó szerint idézzem - ”2004-ben befejezzük a Tisza és mellékfolyói teljes körű árvízvédelmi rendszerének, valamint a Duna-Tisza köze kiszáradását gátló hálózatnak a megépítését, zöldfolyosó létrehozását”. Sommás vállalás, sommás ígéret; értelemszerűen tartalmazza a Tisza völgyében s mellékfolyóin mintegy 500 kilométer töltés megerősítését, emellett a korábban kimunkált Vásárhelyi-terv megvalósítását. Tartalmazza a tiszai homokhátság vízgazdálkodásának javítását, a Tisza völgyi zöldfolyosó létrehozását és sok egyéb más szakmai feladatot.
Az ígéretek megvalósítása érdekében 2002-ben semmi nem történt. A 2003-as költségvetésben gátépítésre mintegy 20 százalékkal kevesebbet biztosítottak, mint a polgári kormány az előző évben; a Vásárhelyi-tervre és az egyéb vízkár-elhárítási ígéretekre egyetlen fillért sem irányoztak elő.
A közelmúltban a Szolnokon tartott kihelyezett kormányülésen a kormány, általunk örömmel fogadottan, közel egyévi késéssel megtárgyalta és 160 milliárdos költséggel elfogadta a Vásárhelyi-tervet. A megvalósításhoz ígértek 1 milliárd forintot tervezésre, s négy-öt év alatt, a mellőzhetetlen gátépítéssel együtt, 40-50 milliárdot kivitelezésre.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Hogyan lesz ebből az ön által személyesen megígért határidőig, tehát 2004-ig teljes körű befejezés? Hogyan lesz az ez évi 1 milliárdból és az ígért 40-50 milliárdból 160 milliárd, s miből fognak ezen felül épülni a 1,5 millió ember biztonságát növelő árvízvédelmi töltések?
Tisztelt Miniszterelnök Úr! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Emlékszik? Honfitársaim, vállalom... - mi lesz a vállalással?
Köszönöm a válaszát előre is. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi