IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Bánki Erik a gyorsforgalmi utakról szólt, ehhez némileg kapcsolódva szeretnék egy olyan módosító javaslatot a figyelmükbe ajánlani, amely nem a szűkebben vett területemet érinti.
(18.00)
Vas megyén megy keresztül, de mivel Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye és Zala megye alkotja a nyugat-dunántúli régiót, és itt a régióban első konszenzuson alapuló javaslatunk az észak-déli közlekedési tengely kialakítása volt, ezért mindenképpen szeretném, ha figyelembe vennék azt a módosító javaslatot, amely az észak-déli közlekedési tengely részeként az M9-es utat nem Sárvár térségében javasolja meghúzni, hanem a Vas megyei képviselők közös módosító indítványaként - akár szocialista képviselőről, akár fideszesről volt szó - azt kezdeményezi, hogy az M9-es út Szombathely és Sárvár között menjen. Ebben a kérdésben konszenzus van a térségi szereplők között, konszenzus van a parlamenti pártok között. Bízom abban, hogy ez a javaslat az elkövetkezendő időszakban támogatást kap, és a tervben már így szerepelhet.
Ha még van fél percem, akkor megemlítem azt is, hogy az észak-déli közlekedési tengely egyik fontos része a nemzetközi vasútvonalak között szereplő Sopron-Szombathely vasútvonal, amely részét képezheti - nyilvánvalóan az osztrák egyeztetésektől függően - a bécs-grazi vasútvonalnak. Tehát kiemelten fontosnak tartanám, hogy ezt a területet gondoljuk tovább olyan szempontból, hogy Szombathelyről a kivezető vasútvonal merre mehet. Nyilván, ez egyeztetéseket kíván az osztrák féllel is, de érdemes ezt ebbe az irányba átgondolni.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi