TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! A Magyar Közlöny ez évi 4. számában bemutatásra került a hátrányos helyzetű önkormányzatok köre. Úgy tűnik, kedvező a kép, mert kevesebb lett azok száma. De ez csak a statisztika, amely sokkal jobb képet mutat, mint ami a valóság. Miért? Mert a települések jó részénél közmunkásokat, közhasznú munkásokat alkalmaztak, és a szocialista kormány statisztikája alapján ezt munkanélküliséget tartósan csökkentő körülményként számolták be.
Mi következik ebből? Mit üzenhetünk a magyar önkormányzatoknak? Tisztelt Önkormányzatok! A jövőben fillérekért ne alkalmazzatok közmunkásokat, közhasznú munkásokat, azért, mert a következő évben a szocialista kormány statisztikája alapján, amely a valóságot meghamisítja, úgy lesztek feltüntetve, mint ahol a munkanélküliség tartósan csökkent, ezáltal filléreitekért cserébe forintokat fogtok veszíteni, mondjuk, egy 10-11 ezres város esetén ebben az évben ez 20 milliós veszteséget, jövőre 40 milliós veszteséget okoz. Ez tehát az egyik probléma, ha csak a statisztikával játszunk, a valóságra pedig nem figyelünk.
Közigazgatási reform. Önök azt ígérték, hogy a lehető legrövidebb időn belül ennek koncepciója a Ház elé kerül, bizottságok elé, és hogy társadalmi vitára került. Hol van ez a koncepció - kérdeztük belügyminiszter asszonyt önkormányzati bizottsági ülésen -, amikor már szervezzük, tervezzük, átalakítjuk a megyéket, régiókat, kistérségeket? Ezt nem lehet ilyen koncepció nélkül, nem lehet annak társadalmi vitája nélkül, és közben eme viták nélkül már folyik a kistérségek végleges lehatárolása. Nem szabad! (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi