HÁRS GÁBOR

Full text search

HÁRS GÁBOR
HÁRS GÁBOR, a külügyi bizottság alelnöke, a bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az Országgyűlés tavaly november 5-én tárgyalta a Magyar Köztársaság és az Oroszországi Föderáció között 2001. január 12-én aláírt konzuli egyezményt, s azt egyhangú támogatásáról biztosította.
Mint arról a külügyi bizottság előadójaként akkor is szóltam, az egyezmény megkötése több mint időszerű volt, hiszen mindaddig az 1971-ben aláírt konzuli egyezmény volt érvényben, a Szovjetunió pedig immár több mint 10 éve felbomlott.
Az Országgyűlés döntése során abból indult ki, hogy a Magyar Köztársaság érdeke Oroszországgal kiegyensúlyozott kapcsolatokat kialakítani, s a konzuli kapcsolatok szabályozása a kapcsolatok általános építését is szolgálja. A döntés után az egyezmény megerősítéséről kiállított okiratok kicserélése Medgyessy Péter miniszterelnök úr moszkvai látogatása alkalmával, december 20-án megtörtént.
A külügyi bizottság ez év február 25-ei ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a Magyar Köztársaság és az Oroszországi Föderáció között aláírt konzuli egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot a tisztelt Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi