DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Önnek tudnia kell, hogy mi köze van a közalkalmazotti béremeléshez az iparűzésiadó-növekménynek, a gépjárműadó helyben maradó rész növekménynek, illetve a személyi jövedelemadó helyben maradó rész növekménynek. (Közbekiáltás a Fidesz soraiból: Semmi!) Önnek pontosan tudnia kell, mint ahogyan ezt tudja is valamennyi polgármester és az önkormányzatok finanszírozásával foglalkozó képviselő, hogy az önkormányzatok bevételei két nagy részből állnak: az állami támogatásból és a helyi bevételekből. A helyi bevételek növekménye, ami egyébként évek óta tartó tendencia, és erősítendő tendencia, hogy a helyi bevételek aránya nő az önkormányzati költségvetés összességében, ez helyes és jó irány, és ez azt jelenti, hogy bizony olyan feladatokra is fordítanak ebből az önkormányzatok, fordítaniuk kell, amelyek kötelező feladatok.
Tehát ez az előző időszakban is mint finanszírozási alapelv, az előző kormány gyakorlatában is megállt, és most is azt kell mondjam, hogy a köze, a kapcsolata pontosan ugyanaz, mint ami az önkormányzat-finanszírozás alapelve, hogy mind a saját bevételekből (Az elnök csengetéssel jelzi az idő lejártát.), mind az állami támogatásból kell biztosítani az önkormányzatoknak a kötelező feladatellátást.
Ön is tudja, hogy ebben a rendszerben készült el a költségvetés, bár így föltenni a kérdést kétségtelenül népszerű dolog.
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi