DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány nevében szeretnék gratulálni és e helyütt is kifejezni elismerésemet az Országos Cigány Önkormányzat valamennyi megválasztott tagjának, kívánok nekik eredményes és jó munkát a cigány társadalom érdekében. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.)
Örülök annak, hogy magas részvételi aránnyal tegnap eredményesen lezajlott a választás. Komoly munka folyt, ezt láthattuk a sajtótudósításokból is, illetve mindenki, aki tájékozódni kívánt e tekintetben, az illetékes szervektől folyamatosan megkapta a megfelelő tájékoztatást, hiszen az Országos Választási Iroda és azok a hatóságok, illetve rendezők, akiknek ebben dolguk volt, alaposan felkészültek, alapos előzetes egyeztetést folytattak annak érdekében, hogy ez a választás most eredményes és sikeres legyen. Azonban abban, hogy ez így alakult, a meghatározó az a felismerés volt, amelyről a képviselő úr is beszélt, az a felismerés, amely a részt vevő elektorokat és valamennyi érdekelt személyt eljuttatta odáig, hogy nagy a tét. Ugyanis, ha nem sikerült volna tegnap ez a választás, akkor bizony, a magyarországi cigányok, romák képviselete csorbát szenvedett volna az elkövetkezendő négy évet illetően. Ez a felismerés arra juttatta tegnap az elektorokat és mindenkit, aki részt vett ennek az előkészítésében: fontos - nemcsak a magyarországi romák szempontjából, hanem a magyar demokrácia szempontjából is -, hogy ez a testület legitim módon létrejöjjön, és eredményesen végezze el a munkáját az elkövetkezendő időszakban.
Bizonyos vagyok abban, hogy e folyamatban és a megegyezésben - mármint a lebonyolításra vonatkozó megállapodásban - szerepe volt annak a jószolgálati tevékenységnek, amelyet Mádl elnök úr folytatott, biztos vagyok abban, hogy szerepe volt annak a jószolgálati tevékenységnek, amelyet Kaltenbach Jenő országgyűlési biztos úr folytatott, de meg vagyok győződve arról, hogy a meghatározó az a bölcs felismerés volt, amelyről a képviselő úr is szólt, és amelyről az előbbiek során én is említést tettem: annak a bölcs felismerése, hogy az egész roma társadalom szempontjából nagy volt a tét. Örülök, hogy legitim és eredményes választás után adhatunk erről tájékoztatást és számot a nyilvánosság előtt. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi