DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Önnek igazán akkor lenne hitele ilyen kérdések feltételében (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Ne minősíts!), ha ugyanilyen típusú kérdéseket tett volna fel Orbán Viktor kormányzása alatt. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Úgy van! - Taps az MSZP soraiban.) Önnek igazán - nem a mi szemünkben, hanem a közvélemény szemében - akkor lenne hitele, ha az önök kormánya alatt (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) lemondott volna minden olyan miniszter, akire akár csak a gyanú árnyéka vetődött volna. (Taps az MSZP soraiban.) Egyébként nézzük tárgyszerűen az ön megjegyzéseit. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Kiss Elemér volt miniszter úr ügye kapcsán a miniszterelnök nyilvánosságra hozta, hogy elindít egy vizsgálatot minden ilyen szerződés feltárására és bemutatására, a vizsgálat lefolyik, és önök meg fogják ismerni ennek eredményét. (Folyamatos közbeszólások a Fidesz soraiból.)
A második: ön szóba hozta többek között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ilyen fajta tevékenységét is, mondván, hogy nem kaptak kellő és megfelelő mértékű információt.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Nem tudom, hogy ismeri-e Glattfelder Béla fideszes képviselőt, mert ha igen, kérem, kérdezze meg, hogy múlt hét csütörtökön a négypárti egyeztetésen a minisztériumban megkapta-e ezeket az információkat. Akkor én tájékoztatom önt arról, hogy megkapta ezeket az információkat, teljeskörűen - jó lenne, ha legalább egymással is beszélnének néha. (Derültség, taps az MSZP soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Ami pedig ezt a bizonyos döntés-előkészítő tanulmányt illeti: igen, frakcióvezető úr, pontosan idézte azt a törvényt, amelyről tájékoztattam önt. Ez az adatvédelmi törvény, amely előírja mindenki számára - így volt ez az önök kormánya alatt is és korábban is -, hogy a döntés-előkészítő tanácsadást és tanulmányokat nem hozzák nyilvánosságra, kivéve azt az esetet, ha a betekintésnek indoka van, és ezt kérik.
Szeretném önnek elmondani, frakcióvezető úr, hogy azért változtattam az álláspontomon, és azért kértem ma mind a négy frakció képviselőjét az irodámba, hogy ezt a tanulmányt elolvassák, mert a közbizalmat szeretném helyreállítani, ami önök alatt teljes mértékig összeomlott. (Derültség a Fidesz és az MDF soraiban. - Taps az MSZP soraiban.) Az Orbán-kormány ideje alatt titokzatosság vette körül a kormányt, bizonytalanság vette körül a kormányt, és a legegyszerűbb dolgokról is az embereknek, az állampolgároknak az volt a véleménye, hogy biztos valami suskus van mögötte - sok mögött volt is, én ezt elismerem. (Taps az MSZP soraiban.) De azzal, hogy most mindenki elolvashatta az ominózus tanulmányt (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.), teljes mértékig elolvashatta a tanulmányt, ahogy kérték, eredeti angol nyelven - bár Répássy képviselő úr kérte a magyar változatot is, hogy el tudja olvasni (Derültség az MSZP soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.) -, de elolvashatták a tanulmányt, teljes mértékig tanulmányozhatták. (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.)
Tisztelt Frakcióvezető Úr! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyellje magát!) Azt pedig nagyon furcsa eljárásnak tartom (Folyamatos közbeszólások a Fidesz soraiból.), hogy azon a napon, amikor közismert volt a magyar közvélemény előtt, hogy a Magyar Köztársaság kormánya Szolnokon tartja az ülését, azon a napon jelent meg a képviselő úr az irodámban találkozni velem, és már mielőtt hozzám jött volna, beadta azt az interpellációt, ami majd el fog hangozni, tudván azt, hogy úgyse vagyok a szobámban. Ez az egész eljárás önökre jellemző.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi