PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm, hogy elfogadja a személyemet, de az azonnali kérdéseknél a személyt kell elfogadni, és nem a válaszról szól a nyilatkozat.
A pénzügyminiszter feljelentése alapján 1999. február 3-án nyomozást rendelt el a rendőrség a Postabank Rt. elmúlt évekbeli tevékenységével kapcsolatban, a gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése vétsége alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Ahogy már ön is itt a korábbi kérdésében jelezte, fokozott ügyészi felügyelet alatt álló nyomozás az 1998. augusztus 7-ig történtekre vonatkozóan indult. Az 1998. december 31-ei állami konszolidáció az okozatot jelentette a korábbi okokra, ezért a rendőrség folyamatosan megpróbálta a történeti tényállás teljes körű felderítése érdekében a kapcsolódó anyagokat beszerezni.
Az 1555/98-as kormányhatározatra hivatkozással a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság 2002 februárjában megkereste az Állami Számvevőszéket és a KEHI-t, a fenti ügyben lefolytatott ellenőrzésekről készült jelentések megküldése érdekében. Az ÁSZ a megkeresésnek eleget tett, míg a KEHI elnöke 2002. február 15-ei levelében közölte, hogy a kérdéses tárgyban összefoglaló jelentés nem készült. A fokozott felügyeletet ellátó ügyészség egyébként nem kifogásolta ezeket a rendőrségi megkereséseket.
A rendőrség a konszolidáció tényére, összegszerűségére, illetve ügyletenkénti megoszlására vonatkozóan folyamatosan szerzett be adatokat olyan mértékben, ami a történeti tényálláshoz, illetve a gyanúsításhoz elengedhetetlen volt. A KEHI által készített jelentéstervezet, amely semmi utasítást nem adott, mint ahogy ön azt jelezte (Az elnök jelzi az idő leteltét.), egy másik nyomozás elrendelését alapozta meg. A szóban forgó irat beszerzését egyébként a gyanúsított és ügyvédje is indítványozta (Az elnök jelzi az idő leteltét.), erre tekintettel kereste meg írásban a nyomozó szerv ismételten a KEHI-t, amely aztán természetesen meg is küldte ezt a jelentést a rendőrség számára. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi