PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormányprogramban megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a kormány szándéka, hogy az elmúlt évek gyakorlatához képest a rendelkezésre álló lakástámogatási pénzeszközöket hatékonyabban és gazdaságosabban használjuk fel.
Az ez évi, tehát a 2003. évi költségvetésben a lakástámogatások előirányzata mintegy 140 milliárd forint, ez közel 10 százalékos növekedést jelent a 2002. évihez képest. Olyan sokoldalú lakástámogatási rendszer kialakítását szorgalmazzuk, amely lehetővé teszi az állampolgárok és az önkormányzatok számára egyaránt, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül ki tudják választani a számukra legmegfelelőbbet, a legjobban kialakítható rendszert. Kiemelt célunk, hogy a támogatásokhoz az alacsony jövedelemmel rendelkező családok, fiatalok is hozzájussanak, és ugyanígy cél, hogy az önkormányzatok is hozzá tudjanak jutni a támogatáshoz.
A kormány - ígéretéhez híven - folytatja a Széchenyi-terv lakásprogramját, így a pályázók, a pályázó önkormányzatok 2003-ban is vissza nem térítendő támogatást kapnak bérlakásállományuk javítására, növelésére. A források hatékonyabb kihasználása érdekében az önkormányzatok számára, attól függően, hogy milyen az anyagi helyzetük, 50, illetve 70 százalékos vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány, és természetesen emellé kedvező kamatozású hitel felvételi lehetőségét is megteremtettük.
Ez a két forma és a két támogatás az, ami az önkormányzatok számára, illetve az egyének számára lehetőséget biztosít a jobb lakáskörülményeknek a kialakításához. (Szórványos taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi