DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tulajdonképpen nem fogok kérdéssel fordulni az ön frakcióvezetőjéhez, és nem érdeklődöm meg, hogy a Fidesz hétköznapi arroganciájának és stílusának része-e az, amit itt az előbb hallottunk. (Moraj a Fidesz padsoraiban. - Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Nem is válaszolok azokra a megjegyzésekre, amelyek képviselő úr mondandójának a kötelezően elmondandó részét jelentik. Úgy gondolom, enélkül nem is kaphatott volna szót a frakciójában. (Taps a kormánypártok padsoraiban.) Ezért engedje meg, hogy a szabadon választott részre reflektáljak, és elmondjam képviselőtársaimnak, hogy bár képviselő úr azt mondta, hogy nem kapott rá eddig választ, ez a hatodik alkalom, amikor a hozzám intézett hasonló tárgyú kérdésekre választ adok.
Képviselő urat nem kérem arra, hogy olvassa el ezeket a leveleket. Egy dolgot viszont szeretnék kérni: legalább azt a részét olvassa el a válaszomnak, amit idézni volt szíves. Az ugyanis úgy hangzik, hogy: “Képviselő úr túlbecsüli annak a módosító javaslatának a fontosságát, amelyet az előző évi költségvetési vita során benyújtott. Biztosíthatom önt, hogy a Kiskunfélegyházi Kórház támogatásának ügye nem bukott el egy nem túl szerencsés módosító javaslat elutasításával.” Így szólt ugyanis az a részlete a levélnek, amit ön hazug módon, hazug színben tüntetve fel a választ idézett itt fel.
Maradjunk tehát a konkrét kérdéseknél. Képviselő urat tájékoztatom arról, hogy nálunk nem a miniszterelnök úr osztja a pénzt. (Felzúdulás az ellenzék padsoraiban. - Zaj. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Hol a pénz? - Az elnök csenget.) Tájékoztatom arról, hogy a miniszterelnök ígéretét is jogszabályok által előírt módon, törvényes keretek között, országgyűlési határozattal fogja teljesíteni.
Tájékoztatom képviselő urat, hogy a Kiskunfélegyházi Kórház ügye nem került le napirendről, de nemcsak a kiskunfélegyházi, hanem a másik 150 magyar kórházat is szeretnénk felújítani. Ez csak az első évben nem került az első 12 elindított felújítás közé.
Tájékoztatom képviselő urat arról is, hogy a törvények szerint akkor van esélye az ígéret teljesítésének, ha önök és a régió vezetői hajlandók lesznek egy regionális együttműködés keretében felülvizsgálni az eddigi elképzeléseket. Mi ezt kértük önöktől, és bízunk abban, hogy ha a képviselő úr levélírás és interpelláció helyett részt vesz az általunk már többször felajánlott partneri együttműködésben, akkor szakmai akadálya sem lesz annak, hogy jó szívvel támogassuk a Kiskunfélegyházi Kórház felújítását is, mert a kiskunfélegyháziakkal együtt tízmillió magyar állampolgár kórházainak a felújítása is a programunkban van, és ez valamennyiünknek szívügye. Kérem ezért tisztelettel képviselő urat, hogy levélírás, a kormányzati munka paralizálása helyett inkább a kinyújtott kezet fogadja el, újságcikkek írogatása helyett inkább a területi, regionális szakmai egyeztetésben vegyen részt. Ehhez szívesen ajánlom a magam lehetőségeit.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(15.10)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi