SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Kedves Vendégeink! Érdekes, hogy mindenki a jelentésről beszél, a jelentés egyéves időtartamáról, de azért mindenkinek a beszéde, teljesen jogosan, átcsúszik egy hosszú időtartamra. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ellenzéki képviselők, mert ha nagyon keményen reagálunk bizonyos felvetésekre, akkor azt vetik a szemünkre, hogy a fogyatékosügyből csinálunk politikát, ha meg nem reagálunk, akkor pedig egyetértünk vele.
(15.50)
Csak egy dolgot szeretnék Béki Gabriellának kiemelni, hogy míg 1998-ban fogyatékosügyre 17,8 milliárdot szánt az akkori MSZP-SZDSZ vezette kormány, addig 2002-ben már 39,3 milliárd állt rendelkezésre. Tudom, hogy ez az összeg mindig kevés és kevés is lesz, a duplája sem lenne elég. Remélem, hogy néhány éven belül nem azon fogunk vitatkozni, hogy a pénz elég-e, hanem arról beszélünk, mit valósítottunk meg valóban abból az egységes elképzelésből, melyet az esélyegyenlőségi törvény annak idején felvázolt.
Azt gondolom, hogy ennek a jelentésnek és a programnak az egyik nagyon fontos eleme és mindenképpen érdemes odafigyelni rá, hogy nemcsak a mozgássérültekkel foglalkozik – természetesen, nagyon helyesen, foglalkozik az ő problémáikkal, illetve a problémájukra megtett intézkedésekkel -, hanem ugyanígy vakokkal és gyengénlátókkal, siketekkel, nagyothallókkal, illetve az értelmi fogyatékosokkal is foglalkozik.
Mindenképpen kiterjedt az a kör, amelyre oda kell hogy figyeljen a társadalom, és a társadalom egészének kell megváltoztatni a szemléletét. A szemléletváltozás, ha jól látom, elindult, de azért nagyon nagy hiányosságok vannak, és ebben mindannyiunknak megvan a maga felelőssége.
Úgy látom, hogy két a percem letelt. Elnök úr, ha megnyomhatom még egyszer két percre a gombot, akkor…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi