GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt a törvényjavaslatot a kormánykoalíció pártjai egyszer már megszavazták, ezt ajánlom Tállai képviselő úr figyelmébe is. Sajnos, ez a törvény, ami a pénzmosásról szól, szintén a belpolitikai csatározás áldozatává vált. Én önökre bízom, tessék végiggondolni, amit Kuncze Gábor elmondott, a fax bizonyította, 10 óra 18 perc, ehhez még faxolni is kellett, nemcsak elkészíteni ezt az indítványt. (Moraj a Fidesz soraiban.)
De tovább folytatom: ez, ami most a parlamentben történik, tisztelt képviselő urak és hölgyek, nem más, mint a beismerése annak, hogy ez a törvényjavaslat sokkal többről szólt, mint... - önök keresztelték el lex Szásznak. Ebben a törvényjavaslatban szó esett arról, hogy milyen adatok és okmányok kellenek ahhoz, hogy valaki azonosítsa magát a bankban, mielőtt átutalásokat tesz. És mindössze kilenc hónap állt rendelkezésre az ügyfeleknek, hogy ezt az azonosítást elvégezzék, most kapnak további három hónap lehetőséget arra, hogy április 1-jéig ezt megtegyék.
Képviselőtársaim! Ebben a kényszerhelyzetben mi támogatjuk ezt a javaslatot, még akkor is, ha tudjuk, hogy számtalan vita keletkezhet abból, hogy ez a most elfogadott javaslat pont azokra az okmányokra és azokra az adattartalomra nem hoz most érvényes döntést, amelyekkel az ügyfeleknek meg kell jelenni a saját bankjukban, és nem szól arról, hogy a külföldről indított tranzakcióknak mi lesz a sorsa január 1-jét követően.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi