DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Köszönöm szépen, képviselő asszony, hogy szívén viseli a hajléktalan emberek sorsát és annyi más hátrányos helyzetű csoport sorsát, és miközben segít a civil társadalom - és talán azt merném állítani, hogy minden korábbi időszakhoz képest igyekeztünk az állami támogatás rendszerét sokkal jobban bővíteni -, mégis nagyon nagy szükség van arra, hogy az emberekben szunnyadó szolidaritásérzést megpróbáljuk erősíteni, és ezért a tájékoztatásra szükség van.
Az idén a hajléktalanok által igénybe vehető, időszakos jelleggel működő férőhelyek száma 1500 fővel nőtt, a folyamatosan működő 8000 férőhely mellett. Ez év őszén hét regionális diszpécserközpont jött létre, amelyek fogadják az emberek bejelentéseit, kapcsolatot tartanak a szállókkal. Igen, az elérhetőségüket a médián keresztül jobban kell közölnünk, erről tájékoztatást adni. Januártól nyílik lehetőség a fővárosban négy, az ország régióiban egy-egy, a hajléktalanok ellátását biztosító speciális, 24 órás folyamatos működésű háziorvosi szolgálati centrum létesítésére, amelyet az egészségbiztosítás finanszírozni fog. Holnap adjuk át a volt mentőkórház épületében az utcán élő embereket fogadó 50 férőhelyes speciális menedékhelyet is. A legnehezebb helyzetben lévő fővárosban az előző évhez hasonlóan a téli hónapokban 124 ágyas kapacitás áll rendelkezésre.
Azt gondolom, hogy ezek kézzelfogható, meggyőző adatok, és ha további kérdése van, akkor folytatom még a hátralévő egy percben.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi