PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Néhány nap múlva itt a karácsony, és több ifjúsági szervezet még mindig nem kapta meg a nyári táborozásra a regionális ifjúsági tanácsok által megítélt támogatási összeget. (Dr. Kovács Zoltán: Sítábor lesz!) Az MDF képviselőjeként számos olyan felszólító levél másolatát juttatták el számomra a bajba jutott szervezetek, ahol a Mobilitás az elszámolást kéri számon tőlük.
(14.20)
De nézzük sorjában végig a történéseket! A regionális irodák időben kiírták a pályázatokat. A beérkezett pályázatok elbírálása is határidőre megtörtént. A szerződések 2003. július 18-ai miniszteri ellenjegyzésére azonban már több mint 48 napot kellett várni. A pályázat előfinanszírozást ígért, ekkorra pedig már javában tartott a nyári iskolaszünet, és a táborozások is régen megkezdődtek. Volt olyan szervezet is, amely az aláírt szerződést csak 2003 szeptember végén kapta meg, amikor már régen ki kellett fizetnie a megszervezett nyári tábora összes költségét. A pályázati kifizetések terén minden eddiginél nagyobb a káosz. Néhány szervezet az ősz folyamán megkapta az elnyert pályázati összeget, vannak azonban jó néhányan, amelyek mindmáig hiába várják az átutalást.
Tisztelt Miniszter Úr! Mikorra fogja a minisztérium a szervezeteknek átutalni a megnyert támogatási összeget a szerződésben foglalt aláírás szerint? A szerződésben foglaltak csak az ifjúsági szervezeteket kötelezik, a minisztériumot nem? Hogyan követelheti a Mobilitás a pályázati összeggel való elszámolást azoktól a szervezetektől, amelyek még meg sem kapták azt? Ki a felelős a történtekért?
Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi