DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Nem tudok szabadulni a hely szellemétől meg a mostani politikai közhangulattól, meg a bal oldalamon lévő kiírástól és széktől (Dr. Gyurcsány Ferenc miniszteri székére pillant). Szóval, erre a kérdésre, hogy lesz-e folytatás, plágium ide, plágium oda, azt tudom mondani: mi az hogy! Ezt azért merem mondani, mert az elmúlt időszak ellenőrzései egyfelől rendkívül szomorú képet tártak elénk - mint ahogy ön is utalt ezekre -, másfelől pedig valódi cselekvésre sarkallja az összes érintettet, és ebben nem csak a minisztérium az egyedüli szereplő.
A közelmúltban egyébként egy 3 millió forintos azonnali sürgősségű fedezetet biztosítottunk az Országos Borminősítő Intézet részére a borvizsgálatok finanszírozására, és mi tagadás, gőzerővel keressük az ön által jelzett további pénzügyi igények kielégítésének lehetőségét. De itt azért meg kell mondjam töredelmesen, hogy ez nem úgy adódik, hogy a minisztérium belenyúl a zsebébe, kiránt egy pénzt, és hajrá, előre, hanem azért azt is tekintetbe vesszük, hogy csak ebben az esztendőben 747,2 millió forintot kap a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, és mi úgy gondoljuk, hogy az érintett szervek közötti megállapodások és átcsoportosítások formájában azért le lehet bonyolítani ennek a 10-20 millió forintnak a rendelkezésre állítását.
De, ha már nálam van a szó - és nem bírom megállni azt az ambivalenciát, ami még egy másik mai napirendi pontunkhoz kapcsolódik -: érdekes módon, amíg megy a szigor a szeszes italok, köztük a bor ellenőrzése tekintetében, úgy növekszik a forgalmazóknál a legális forgalom. Ilyen körülmények között én azt hiszem, hogy ezek az ellenőrzések inkább a minőségre összpontosítanak. Igen, képviselő úr, lesz folytatás.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi