DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! 2004. augusztus 3-án Egerben összedőlt a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornaterme, két éppen ott dolgozó ember szörnyethalt. Az iskola és a tornaterem 1960-ban épült, a tragédia okait azóta a rendőrség felkérésére szakértők államigazgatási eljárás keretében vizsgálják.
Nem véletlenül adtam egyébként napirend utáni felszólalásomnak azt a címet, hogy “Közös felelősségünk”. Mert közös felelősségünk az, tisztelt képviselőtársaim, hogy a magyarországi oktatási intézmények és sportlétesítmények milyen állapotban vannak. Mert közös felelősségünk az is, hogy mindenki számára elérhető legyen a tanítás, az oktatás biztonsága. Közös felelősségünk, mert belegondolni is szörnyű, hogy mi történt, mi történhetett volna, ha éppen egy tornaóra alatt történik az említett tragédia, amikor is harminc vagy negyven gyermek sportol, tartózkodik éppen a tornateremben.
(21.30)
Mindezzel arra kívánom ráirányítani a figyelmet a Magyar Köztársaság Országgyűlésében, hogy figyeljünk oda az oktatási, közoktatási intézményeink állagára, állapotára, statikai és műszaki helyzetére.
A tragédiának az országos felelősség mellett természetesen van helyi iskolai és oktatási vetülete is. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskola sportélete országos jelentőségű, elég, ha csak a röplabdára vagy az aerobikra gondolok. Most, hogy az iskola tornaterme gyakorlatilag teljesen megsemmisült, azt lehet mondani, hogy a sportolási lehetőségek jelentős mértékben megnehezültek.
Most egy összefogást szeretnék hirdetni a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornaterméért, összefogást a Heves megyében élő és dolgozó parlamenti képviselők között, legyen szó akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselőkről. Arra kérem őket, hogy fogjunk össze ezen cél érdekében. Ezért, mivel a kormány képviselője sajnos nem tartózkodik a teremben, írásbeli kérdést fogok a közeljövőben benyújtani mind az oktatási, mind pedig a gyermek-, ifjúsági és sportminiszternek azzal kapcsolatban, hogy keressük meg együtt azokat a lehetőségeket, azokat a forrásokat, azokat a vis maior kereteket, amelyek az új tornaterem létrehozására alkalmasak lehetnek, mert ez is közös felelősségünk, tisztelt képviselőtársaim.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi