DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A Somogy megyei Nemesvid, amelynek híres műemlék temploma sürgős megóvásra szorul, és amelynek munkálataihoz az ön támogatását kérem, nem az én választókörzetemben van. Mégis az én választópolgáraim közül kerestek meg a nevezetes freskók miatt. A tetőzet ugyanis olyan állapotban van, hogy ha cseréje az őszi esőzések előtt nem történik meg, akkor a freskók tönkremennek. A tető életveszélyes, és még egy telet aligha bírna ki.
A nemesvidi katolikus egyházközség még 2003 decemberében fordult az előző pénzügyminiszterhez, és a 7/2003/III.13. számú PM-rendelet alapján kért rendkívüli beruházási támogatást, az előbbiekből kiderül, hogy műemlékvédelmi célból. Ezt a pályázatot a NKÖM műemléki és régészeti főosztálya messzemenően támogatta. 2004 márciusában a PM költségvetési és pénzügy-politikai főcsoportjának vezetője arról tájékoztatta a projektfelelőst, választópolgáromat, hogy a pályázat elbírálása 2004 első félévének végéig megtörténik. Nos, minden rendben halad tehát, csakhogy a jövő hét közepén zárjuk a félévet. Ezért kérdezem a tárcát a pályázat sorsa felől. Lehetséges, hogy a döntés megszületett, de erről a nemesvidi műemlék templom ügyének gondviselői nem tudnak, aggodalmuk pedig fokozódik, éppen az idő múlása és az őszi időjárási viszonyok miatt.
Nem tudjuk tehát, hogy az első ütemhez, a tetőszerkezet cseréjéhez rendelkezésre áll-e a kért összeg. Ha igen, úgy megköszönöm a Pénzügyminisztériumnak, hogy az életveszélyes műemlék templom tetőcseréjét támogatta. Ha viszont még nem született meg a döntés, akkor kérem miniszter úr, államtitkár úr, tehát a tárca támogatását az ügyben.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi