SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Asszony! Valamivel több mint két hete az Osztrák Köztársaság miniszterével együtt ön adta át a Pinkamindszent-Heiligenbrunn határátkelőt, ahol a térség többi országgyűlési képviselőjével, pártállástól függetlenül mind ott voltunk, és örültünk ennek az eseménynek. A határátkelő megnyitása jelentősen javíthatja a szomszédos országban legálisan munkát vállalók lehetőségeit, de ugyanígy a kereskedelemben, a szolgáltató szférában dolgozók érdekeit is szolgálja, de a fuvarozók, a mező- és erdőgazdaságból élők érdekei is jelentős javuláson mennek át ennek a határátkelőnek a megnyitásával.
A közúti határátkelőhely megnyitását mindkét ország részéről a regionális és lokális gazdasági és kereskedelmi szempontok mellett kulturális, valamint határforgalom-irányítási szakmai szempontok is indokolták. A határforgalom elosztása szempontjából is kedvezőbb helyzetet teremtett ennek a határátkelőnek a megnyitása, hiszen amúgy is az osztrák oldalon szűkösre csökkent a kapacitás, hiszen osztrák oldalon háromsávosra szűkül a rábafüzesi közúti átkelőhely forgalma. Ezt is csökkentheti a megnyitott határátkelő oly módon, hogy csak a nagyobb kamionok kényszerülnek azt igénybe venni, a kisebb, 7,5 tonna össztömegű, terhelésű járművek és autóbuszok részére Pinkamindszent kedvezőbb és gyorsabb átlépési lehetőséget kínál.
Igaz, ennek a feltételét még meg kell ott teremteni, hiszen az út még nem készült el teljesen, a szerződés szerint őszig, októberig ez megtörténik. Azt, hogy ezek a hatások mind kedvezőbbek legyenek, nagyban tudná javítani az, ha a jelenlegi, 7 órától 19 óráig tartó nyitvatartási rendet módosítanánk 6 órától 22 óráig. Ehhez kérem belügyminiszter asszony segítségét, a feltételek megteremtését.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi