DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Amióta magától a volt miniszterelnöktől tudjuk, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, egy kicsit nagyobb gyanakvással figyeljük az SZDSZ által felügyelt tárcák közbeszerzéseit. A nyáron kirobbant autópálya-építési botrány után újabb SZDSZ-es tárcáról derült ki, hogy a közbeszerzési eljárást csak fügefalevélnek használták, az autópálya-építő cégek kartellmutyizása után négy egyetem informatikai rendszerét szállító három informatikai cég ellen indított a Gazdasági Versenyhivatal kartelleljárást.
(14.30)
Miről is van szó ezekben az ügyekben? A milliárdos pályázatokon részt vevő cégek előre egyeztetik az ajánlataikat, előre eldöntik, hogy egyes pályázatoknál ki fogja a legkedvezőbb ajánlatot tenni, és természetesen a győztes mindig bevonja az alvállalkozói körébe a megegyezésben részes vesztes feleket. A legutóbbi esetben ehhez a törvénytelen eljáráshoz az Oktatási Minisztérium munkatársai is asszisztáltak, még a pályázatok kiírása előtt összehozták az érintett egyetemek vezetőit a kartell tagjaival.
Miniszter úr, mit kíván tenni annak érdekében, hogy a jövőben az SZDSZ által irányított tárcák tiszta, törvényes versenyben költsék el az adófizetők pénzét? Úgy is kérdezem önt, mint Csillag István miniszter utódját. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi