KARSAI PÉTER

Full text search

KARSAI PÉTER
KARSAI PÉTER (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Rövid időn belül másodszor fordul elő velem, hogy egy kormánypárti képviselő kérdése után szinte szóról szóra ugyanazt a kérdést fogom feltenni. Az előbb Jüttner Csaba képviselőtársunk kérdezte önt ugyanebben a tárgyban. Úgy gondolom, az ismétlés a tudás anyja, ezért még egyszer megkísérlem, hogy egy újabb választ kapjunk öntől, mivel úgy látom, újabb merénylet készül a vidék, a nemzeti vidékfejlesztési terv, valamint az agrár-környezetgazdálkodás ellen.
Nevezetesen arról van szó, hogy a nemzeti vidékfejlesztési terv költségvetési összegét 25 százalékkal, ezen belül az agrár-környezetgazdálkodásét 40 százalékkal akarják csökkenteni, és ez a mintegy 15 milliárd forint kerülne átcsoportosításra a nemzeti 30 százalékos kifizetés fedezetére. Teszik ezt annak ellenére, hogy a miniszter júniusban sajtókommünikéjében cáfolta az elvonási szándékot, és azt mondta, hogy nem nyúlnak hozzá a nemzeti vidékfejlesztési terv költségvetéséhez, sőt inkább emelik azt. Úgy látszik, az sem zavarja a tárcát, hogy - információim szerint - a beérkezett pályázatok száma máris meghaladja a 32 ezret, és az igényelt összeg is 30 milliárd forintnyi, így tehát a nemzeti vidékfejlesztési tervben szereplő 19,8 milliárd forint sem elégséges, nemhogy a 8 milliárddal csökkentett összeg. Teszik ezt akkor, amikor még alig száradt meg a tinta a nemzeti vidékfejlesztési tervre vonatkozó brüsszeli megegyezésen.
Ezért ismét kérem miniszter urat, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba. Ezek után mire számítson az a közel 32 ezer pályázó, aki jóhiszeműen benyújtotta a pályázatát?
Várom válaszát, miniszter úr. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi