PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Meglepetéssel látom, hogy nem a miniszter úr, hanem az államtitkár úr tartózkodik a teremben. Miniszter úr mindig ezt teszi, amikor olyan interpellációra kerül sor, amely kényes kérdéseket feszeget. Mindenesetre szó szerint fogom az interpellációt a parlamenti ülésteremben elmondani, és úgy mondom el, mintha a miniszter úrnak mondanám.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Jövő Háza ügyében kialakult helyzet az ön minisztersége alatt nem az első botrányszagú ügy. Infopolitikusként és a választópolgárok akaratából felelős országgyűlési képviselőként is felháborítónak tartom, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztérium milliárdokat költ el olyan programokra, amelyeknek érdemleges hatásai a magyar IT-szektorra nincsenek.
Csak címszavakban: állami támogatás a Matávnak olcsó internetre. Eredmény: ma kevesebb az internet-előfizetés, mint egy éve. Közhálóprogram; levegőben lógó, senki által nem használt e-pontok milliárdokért, miközben a postán kőkorszaki fizetési rendszerekkel lehet csekket befizetni. Emellett az állam működteti az NIIF gerinchálózatot is. A Millenáris Parkba beültetett emberei egymással összeveszve magát a parkot, a Jövő Háza eszméjét, az NDA-t és a NAVA-t veszélyeztetik. Ezek mind-mind olyan programok, amelyekre több kormány is áldozott, mégpedig az adófizetők forintjaiból több száz millió forintot.
Tisztelt Miniszter Úr! Megbízatása, tekintélye és jogi lehetőségei birtokában önnek meg kell oldania a kialakult helyzetet. Amennyiben önnek ez a feladat túl nagy falat, a Jövő Házának irányítását más miniszter kezébe kell adnia. Másik lehetőségként pedig saját személyére vonatkozóan kell levonnia a szükséges következtetéseket. A Jövő Házában talán így találkozhatunk. Vagy, tisztelt képviselőtársaim, jövőre veletek ugyanitt. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi