SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Én nagyon sajnálom azt, hogy ön egyszerűen nem vesz tudomást a tényekről. Először is, az idei évben a gyógyszerek térítési díjai sok esetben az infláció többszörösével emelkedtek, amihez képest önök 15 százalékkal csökkentettek. A végeredmény még mindig az, hogy drasztikusan megemelkedtek a gyógyszerek térítési díjai.
Másodszor: ön azt mondta, hogy ez az ominózus megállapodás 2006-ig szól. Akkor hadd tegyem föl a kérdést, hogy ha ez a megállapodás 2006-ig szól, ez azt jelenti, hogy jövőre a gyártók nem emelik meg a termelői áraikat - akkor vajon miért lesz gyógyszeráremelés? Miért fognak drágulni a gyógyszerek térítési díjai? Azért, mert az MSZP-SZDSZ-kormány drágítja a gyógyszereket. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Így van.)
Több további kérdést tudnék most feltenni, hogy miért teszik ezt önök, miért drágítják meg a gyógyszereket. Miért akarnak a nyugdíjasoktól és a kisgyermekes családoktól további súlyos ezer forintokat elvenni? (Dr. Vojnik Mária: Nézz rám, és mondd a szemembe...) Nem a gyártók drágítanak, most mondta a miniszter úr. Ezért sajnos a karácsonyra való tekintettel sem tudom elfogadni ezt a választ.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi