DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Azért vagyok szomorú, mert a salátatörvényeket nem szeretjük, de ennek a törvénynek, a módosítási csomagnak van nagyon sok eleme, amire szükség van, és ami nélkül nehéz továbblépni. És ez a törvény így a köztársasági elnökön nem fog túljutni. Nem fog túljutni azért, mert a magyar polgári jogrendszert nem fogják átalakítani azért, merthogy - mint ahogy Kárpáti képviselő asszony mondta - más a felfogásuk. Nem felfogások irányítják ezt az országot, hanem az alkotmány, arra a jogrendre épül az alkotmányunk is, amely valahol megfogalmazódott az Emberi Jogok Nyilatkozatában, a római jogra alapulva, a civil code-ra, a német jogrendszerre és a mi továbbépített rendszerünkre.
Az egész polgári jogrendszert nem fogják azért fölforgatni, mert tévedésből bekerül egy ilyen döntés vagy döntés-előkészítés ebbe. Higgyék el, képviselőtársaim, azért vagyok szomorú, mert ki fog siklani a többi jó eleme ennek a törvénynek e miatt a szerencsétlen betétel miatt.
Olyanokat pedig, hogy a katolikus értékrenddel mi ütközik… - kérem, nem a katolikus értékrenddel ütközik. Az értékrendünkkel valóban néhány dolog nem egyeztethető össze, és azt hiszem, hogy nem bűnösebb párokról van szó, és nem jogi aktussal teszünk fixszé egy kapcsolatot. Van a társadalomnak valamilyen rendezett rendje, és azért ahhoz illik inkább idomulni, mint az eltéréshez. Szeretném visszaidézni mindazoknak, akik még a klasszikus filozófián nőttek fel az általánost, a különöst és az egyest; a törvénykezést az általánosra hozzuk.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi