DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Elnézést kérek, hogy még hozzászólok. Én elfogadom Kovács képviselő úrtól, hogy amit én mondtam, az szélsőséges példa, de a törvény szövege erre elvileg lehetőséget ad, hogy még a legkisebb résztulajdonos is az ötéves időn belül, a legszélsőségesebb ötéves időn belül is, visszamenőleges hatállyal őt korlátlanul felelőssé nyilvánítsák.
De ha mind a ketten tudjuk, hogy ez életszerűtlen, akkor a törvény szövegét miért nem úgy fogalmazzuk meg, hogy az ellen a probléma ellen akarunk védekezni, az ellen akarunk törvényt alkotni, ami a leginkább elképzelhető. Ha tehát valóban a részvénytársaságnál, mondjuk, nyílt részvénytársaságnál nem életszerű az egész probléma, akkor vegyük ki a részvénytársaságot ebből a körből.
Nem javaslom azt, hogy azért, mert a cégfantomizálás csúnya dolog, azért most sörétes puskával lőjünk, és akkor mindegy, hogy kit talál el, csak valahogy eltalálja azt problémát is, amiről beszélünk, azért a törvényhozásnak ennél kifinomultabb módszereket kellene alkalmazni, különösen a gazdasági jog területén.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi