SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm szépen. Tisztelt Horváth Képviselő Úr! Itt van előttem a jelenleg aktuális fizetési elmaradások listája az áramra, a gázra és a távhőre vonatkozóan. Ebből az olvasható ki, hogy jelen pillanatban a gázszámlák rendezésének ügyében a fogyasztók két százaléka van elmaradásban. Ez nem sok, a távhőnél sokkal több és a villanynál is több, ez 643 millió forint fizetési hátralékot jelent országos szinten, az elmaradások fogyasztónként így átlagosan 14 ezer forintra rúgnak.
Na most, ez a két százalék fogyasztó, aki tehát elmaradt, masszívan elmaradt a határidőhöz kötött fizetéssel, a jelenlegi törvényünk megfelelő passzusa szerint azzal a veszéllyel néz szembe, annak van kiszolgáltatva, hogy a szolgáltató megjelenik, leszereli a gázóráját, és megszűnik a gázszolgáltatás. Mi ezért iktatnánk közbe, hogy ezt a drasztikus lépést kiváltsuk. Persze, ehhez kell a fogyasztó beleegyezése is, ha a fogyasztó nem egyezik bele, ha neki ez nem megfelelő, akkor vállalja azt, hogy megszűnik teljesen a gázszolgáltatás.
Mi ezt kiküszöbölendő javasoljuk egy közbeiktatott lépésnek, hogy inkább vállalja el azt az új rendezési formát, hogy egy olyan gázórát kap, aminek a fogyasztását ezután már előre kell megfizetnie kártya megvásárlásával, és ez mégis kevésbé fájdalmas dolog, úgy gondoljuk, mint ha egyszerűen a szolgáltató leszerelhetné a gázóráját. Ez tulajdonképpen szabadon választható lehetőség, mert aki ebbe nem megy bele, az a törvény egyéb passzusainak megfelelően az adott fizetési határidő elmulasztásakor annak teszi ki magát, hogy leszerelik az órát, és megszűnik a szolgáltatás. Tehát ez egy közbeiktatás, egy lehetőség, amivel vagy él a fogyasztó, vagy nem.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi