ELNÖK (dr. Deutsch Tamás)

Full text search

ELNÖK (dr. Deutsch Tamás)
ELNÖK (dr. Deutsch Tamás): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/4489. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/4489/19. és 37. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó a részletes vita lezárásakor már elhangzott.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Bejelentem, hogy az előterjesztő az alapajánlás 1. és 12. pontját, valamint a kiegészítő ajánlás 1-37. pontjait támogatja. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 2., 3., 5., 6., 7., 11., 13., 15., 16., 18., 19., 20. pontjait.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott javaslatokat 188 igen szavazattal, 133 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a javaslatokról döntünk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 4. pontjában Salamon László és mások a 3. § (3) bekezdése helyébe új rendelkezést léptetnek, amely szerint a vállalt nemzetközi kötelezettségek és a belső jog összhangjának védelmében a szerződés tartalmát a belső jogszabályok tartalmára tekintettel kell alakítani. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 igen szavazattal, 196 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 8. pontjában Salamon László és mások a 6. § (1) bekezdésének kiegészítésével azt javasolják, hogy a meghatalmazást az illetékes diplomáciai képviselet is tanúsíthassa. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 196 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában Salamon László és mások a 6. § (2) bekezdését új ponttal egészítik ki. Ebben további lehetőséget írnak elő arra az esetre, amikor nincs szükség meghatalmazási okiratra. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Salamon László és mások a 6. § (3) bekezdését egészítik ki a külügyminiszteri aláírási lehetőséggel. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 120 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 14. pontjában Salamon László és mások a 8. § (3) bekezdését egészítik ki a nyilvántartásba-vételi szabályoktól való eltérés lehetőségével. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 146 igen szavazattal, 173 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 17. pontjában Salamon László és mások a 10. §-t új bekezdéssel egészítik ki. Eszerint a fenntartásokról, kifogásokról és nyilatkozatokról a külügyminiszternek a Magyar Közlönyben és a minisztérium honlapján is tájékoztatást kell adnia. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 141 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.50)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határoztunk. (Nincs jelentkező.) Ilyen jelzést nem látok. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi