DR. BARTHA LÁSZLÓ

Full text search

DR. BARTHA LÁSZLÓ
DR. BARTHA LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt hetekben sűrűn hallunk hétfő délutánonként különböző meseszámokkal ihletett bejelentéseket. Ezek között az egészségügy, talán mondhatjuk azt, kiemelt helyet kapott. Azt hallottuk ebben a néhány javaslatban, hogy például az esélyegyenlőség milyen fontos a miniszterelnök úr számára, és teremtsük meg az egyenlő hozzáférés lehetőségét minden magyar állampolgárnak a különböző diagnosztikai terápiás beavatkozásokhoz.
(Az elnöki széket dr. Deutsch Tamás, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Volt egy másik nagyon fontos, egyébként támogatandó mondat, amely a daganatszűrésről szólt, arról, hogy minél több honfitársunk életét próbáljuk meghosszabbítani, és próbáljuk meg a daganatos betegségek számát csökkenteni Magyarországon. Ez egyébként egy támogatandó kör, azt kell mondanom, hogy nincs olyan képviselő ebben a Házban, aki ezeket a kérdéseket ne támogatná. Az egy más kérdés, hogy talán nem illik három év kormányzás után a harmadik kormányprogramot bejelenteni a Házban, hanem meg is kellene valamelyiket már csinálni lassan.
Ugyanakkor azt látjuk, azt halljuk, hogy megnyílik Budapesten Magyarország második PET-centruma, egy olyan centrum, amely rákbetegségeket, daganatos betegségeket tud vizsgálni, azokat a legpontosabban szűrni, és megmondani a kórtant, a kórokot. Csak hát van egy kis probléma ebben az ügyben, hiszen itt, ha a hírek nem tévesek, akkor 250-300 ezer forintba kerülne egy betegnek a vizsgálata. Ez a tény, ha ezt ténynek tekinthetjük, nagyon ellentmond a miniszterelnök bejelentéseinek, mert itt sem az esélyegyenlőséget nem látom, sem azt nem látom, hogy ezzel a daganatos betegek száma csökkenne, hiszen mint tudjuk, ennek a körnek nincs meg ez a forrása.
A kérdésem tehát az lenne a miniszter úrhoz, hogy csak egy bejelentés volt, vagy kíván tenni valamit a kormány. Igaz-e a 250-300 ezer forint? - főleg úgy, hogy a hírek alapján (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) részben állami beruházás ez a PET-centrum.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi