JUHÁSZ GÁBOR

Full text search

JUHÁSZ GÁBOR
JUHÁSZ GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselő Úr! Abszolút egyetértek önnel abban, hogy a falfirkálók tettükkel nemcsak a városképben okoznak kárt, hanem komoly vagyoni hátrányt is okoznak azoknak, akiknek a magántulajdonú házait kipingálják - ha mondhatom így. Ezért az, amiről ön beszélt, hogy Újbuda önkormányzata a graffitimentesítés érdekében milyen projekteket indít, önmagában is dicséretes, és ahol jelentkeznek a falfirkák - hiszen nem általános ez, hanem a város egy-egy helyén jelennek meg jobban -, ott ez igazán példamutató.
A Belügyminisztérium kimondottan az önkormányzatoknak címzett, az önkormányzatok közbiztonsági, bűnmegelőzési koncepciói - egy hosszabb távú komplex megvalósítás - támogatására már 2003-ban is írt ki pályázatot, de szeretném önnek elmondani, hogy olyan pályázatunk is van - a nagyvárosok közbiztonsági, bűnmegelőzési programjainak támogatására kiírt pályázat -, amely 2005. június 17-ével zárul le. A Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Központja úgy gondolja, hogy ez anyagi alapja lehet a falfirka elleni fellépéseknek. Ez civil szervezetek közreműködésével működik az önök kerületében is, elsősorban a polgárőrséggel karöltve. Tisztelettel felhívom a figyelmét, hogy erre június 17-ig lehet pályázni, és nagyon bízunk benne, hogy az önök önkormányzata is pályázik.
Emellett érdekességként szeretném elmondani, hogy olyan programunk is van, éppen a XI. kerületben, ahol a ház graffitimentesítésére úgy kerül sor, hogy három közmunkabüntetésre ítélt volt graffitiző bevonásával folyik a munka, nagyon érdekes társadalmi tapasztalatokkal, amiket két percben nem tudok ismertetni, de mindenképpen figyelemreméltók. Természetesen támogatjuk ezt a dolgot. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi