FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Igen tisztelt Ház! Igen tisztelt Államtitkár Úr! Erzsébetváros országgyűlési képviselőjeként naponta tapasztalom azt, hogy a rossz és egészségtelen fogyasztói szokások sajnos egyre fiatalabb korban alakulnak ki. A pontos információk eljuttatása a fogyasztókhoz éppen ezért kiemelt jelentőségű feladat. E tekintetben rendkívül fontosnak tartom azt, hogy a speciális védelmet igénylő fogyasztói csoportok, például a gyermek- és fiatalkorúak is egyre hamarabb rendelkezzenek azokkal az ismeretekkel, amelyek a döntések meghozatala előtt megfelelő támpontot adhatnak számukra azért, hogy ne sétáljanak bele olyan csapdákba, amelyek nem csupán bosszúságot, hanem egészség- vagy vagyoni kárt is okozhatnak.
A kereskedelmi, vendéglátó és szolgáltatói szektorban ma már célcsoportként tekintenek a fiatalokra, és speciális marketingeszközökkel próbálják meg befolyásolni a tapasztalatlan gyermekeket, a 18 év alattiakat. Az elmúlt időszak fogyasztóvédelmi vizsgálatainak eredményeiből is kiderül, hogy számtalan olyan terület van, ahol a fiatalok érintettek, elég csak arra gondolni, hogy hány gyermekjáték forgalmazási jogát tiltották meg. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a fiatalokban nem tudatosul, hogy a dohánytermékek és az alkoholtartalmú italok kiszolgálásának tilalma az ő érdekükben létezik, vagyis nem a kereskedőt verik át, ha mégis megvásárolják ezeket az árukat, hanem saját maguknak ártanak vele. Ugyanakkor fontosnak tartom azt is, hogy a fiatalok képben legyenek, hogy a saját érdekeiket meg tudják védeni.
Kérdezem tehát, mit tesz a kormányzat, és mit tehetnek az állami hatóságok annak érdekében, hogy a kárt okozó kereskedelmi praktikákkal szemben védelmet nyújtó fogyasztóvédelmi ismeretek minél szélesebb körben jussanak el a gyermekek, fiatalok számára.
Köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi