HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Miniszter Úr! Természetesen nem azért tettem föl ezt a kérdést - egyébként én a Balaton Fejlesztési Tanácstól egy tanulmány elkészítését kértem, ugyanúgy a Regionális Idegenforgalmi Bizottságtól is. Mind a két testület megtagadta. Szerintem nem jól tették, de nem ezért tettem föl ezt a kérdést. Amikor Bóka István volt a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, akkor ő egy kisebb település polgármestere volt, és kitűnően ellátta a feladatát, hiba nélkül látta el a feladatát.
Csak hogy a balatoni polgármesterek érdekeit vagy sérelmeit egy kicsit megvilágítsam, azért az furcsa, hogy a rendelkezésre álló pénzből - ami akármennyi, akkor is szűkében vagyunk - Marcali és környéke, egy víztározó kapott egy olyan tanulmány elkészítéséhez ötmillió forintot, ami látszólag nem nagy összeg, de amit azért el tudtunk volna költeni a Balaton környékén vagy a Balaton mellékén is.
Az a kérdés lényege, hogy ha a forrásokról való döntés előkészítésében és a végrehajtásban balatoniak vesznek részt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), közvetlen Balaton-partiak, az sokkal inkább szolgálja a Balaton érdekeit, mint ha egy távolabbról kinevezett polgármester végzi azokat. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi