DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ha az előző parlamenti ülések jegyzőkönyveit valaki átnézi, akkor könnyen arra a következtetésre juthat, hogy Szijjártó Péterben egyre inkább elhatalmasodik egy rögeszme, hiszen olyan kérdésekben interpellál, kérdez, és hozza ismét a parlament színe elé, amelyekre korábban már választ kapott, korábban már megfelelőképpen valamilyen formában - írásban vagy szóban - elhangzott a tényleges helyzetet tükröző válasz.
Meggyőződésem szerint a képviselő úr fantáziája ebben a kérdésben is túlmegy azon, amit feltételezni szoktunk adott esetben egy vagy létező, vagy nem létező kapcsolatról. Ezért az ön által feltett kérdések alapján a következőt szeretném egyértelművé tenni. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)
A Trendex Holding az Orbán-Torgyán páros országlása alatt is kapott állami cégektől megrendeléseket, bármennyire is meglepő esetleg ez az önök számára. Nem gondolom ugyanakkor, hogy akár Orbán Viktorral, akár Torgyán Józseffel a Trendex Holdingnak bármilyen kapcsolata lett volna ebben az időszakban, mert nem feltételezem azt, hogy e kapcsolat szülte a megrendeléseket. Ugyanakkor az is lehet, hogy a felcsúti futballcsapat szurkolóinak a köréből nem voltak ellenfelei annak idején, amikor a Trendex elnyerte ezeket a megrendeléseket az előző kormány időszakában. (Zaj az ellenzéki oldalon.)
Ma is vannak állami megbízásai ennek a cégnek. Ezeket a megbízásokat nem más módon, hanem közbeszerzési pályázattal nyerte el ez a cég. A képviselő úr sem tudott olyan megbízást említeni, amelyet ez a cég nem közbeszerzési pályázat alapján nyert volna el. Közbeszerzési pályázat alapján kapott megrendelést a cég a Budapest Airport Rt.-től is; ez a pályázat monitorokra vonatkozott. A pályázaton öt cég indult. Az ajánlott ár és a műszaki tartalom figyelembevételével a Trendex tette a legjobb ajánlatot, és nyert.
Ez nem a szocialista politikacsinálás boszorkánykonyhája, mint ahogyan a képviselő úr fogalmazott, hanem ez a közbeszerzési eljárás normál menete; olyannyira normál menete, hogy ezt az eljárást egyetlenegy érintett fél vagy külső személy, cég nem kifogásolta meg, az eljárással kapcsolatban panaszt senki sem tett. Ebből következően úgy vélem, hogy ha a versenytársak ezt rendben találták, akkor valószínűleg ez a képviselő úr kényes ízlését is kielégítheti.
Ebből következően egyetlenegy javaslatot tudok tenni a képviselő úrnak: a képviselő úr számára biztosítom a jelenleg hatályos közbeszerzési törvény teljes szövegét annak érdekében, hogy tanulmányozza ezt gyakorta, nézze ezt meg, és ha ezzel kapcsolatban kifogása van, akkor tegyen módosító javaslatot a törvényhez. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi