SZITKA PÉTER

Full text search

SZITKA PÉTER
SZITKA PÉTER (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Magyarországon a középiskolásoknak és a fiatal felnőtteknek, azaz a 18 és 35 év közöttieknek körülbelül egyharmada, egynegyede találkozott már valamilyen formában illegális kábítószerrel, és nyilvánvalóan ezeknek néhány hányada alkalmi fogyasztó is megfelelő időközönként. A fiatalok is súlyosnak ítélik meg a kábítószer-problémát, hiszen a legújabb ifjúságkutatások is jelzik azt, hogy a fiatalok az egyik legfontosabb társadalmi problémának jelzik a kábítószer-problémát.
A 2000-ben elfogadott nemzeti stratégiánk prevencióval foglalkozó részénél az egyik legfontosabb cél a fiatalok tudásának bővítése, tájékozódásának elősegítése a kábítószerekkel és azoknak veszélyeivel kapcsolatosan, valamint további cél az egészséges, drogmentes életstílus vonzóvá tétele. Természetesen a stratégia megjelöli ezen célok elérésének különböző módozatait, ez az iskolai tájékoztatás, a szabadidő értelmes eltöltése és a média különböző színterei.
(16.30)
Fontos célkitűzés természetesen a családok, szülők, édesanyák, édesapák segítése abban, hogy a drogmentes életre is felkészítsék gyermekeiket.
Mindennek, ami itt elhangzott tőlem, alapja az, hogy pontos, korrekt és közvetlen tájékoztatást kapjanak ezek a szereplők, a társadalom minden szereplője a különböző problémákról, a kábítószerügy mai valós helyzetéről.
Ezért kérdezem államtitkár urat, hogy milyen eszközökkel kívánja a kormányzat elérni, hogy fokozódjék a fiatalok témáról való tudása, a drogokkal kapcsolatos negatív, elutasító attitűdje, hogyan kívánja bevonni a családokat a probléma kezelésébe, illetve hogyan biztosítja az idén a kormány a fiatalok szabadidős tevékenységeken keresztül való elérését.
Előre is köszönöm válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi