DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): ...és látom, nagy érdeklődéssel várja a kérdésemet. Nem egy ismeretlen ügyről van szó, múlt év őszén Dávid Ibolya elnök asszony, képviselőtársunk már írásban fordult a miniszter úrhoz, tolmácsolva a tiszavasváriak panaszát, kérését, de azért nem árt, ha felelevenítjük az ezzel kapcsolatos, rendelkezésre álló adatokat.
A városon áthaladó 36-os főút forgalma az elmúlt időszakban drasztikusan emelkedett, a mérések alapján '90-ben még 5 ezer, 2002-ben 10 ezer, a múlt évben ez a gépkocsiforgalom már meghaladta a 17 ezres számot. Ez a forgalomnövekedés az M3-as autópálya nyíregyházi elkerülő út beruházásának a munkálataival kapcsolatos, jelentős építőanyag-szállítás zajlik e miatt a beruházás miatt. Közismert, hogy egy ilyen forgalom a közutak állagában, az épületek állagában milyen károkat okozhat, hogy mennyire rombolja az ott élők életminőségét.
Ismételten kérdezem a tárca álláspontját, hátha revideálta ősz óta, hogy épülhet-e egy Tiszavasvárit elkerülő út, ha igen, akkor van-e erre konkrét megvalósítási terv, ha igen, akkor ennek megvalósulásáig nyújt-e a tárca segítséget ahhoz, hogy a városban forgalmat korlátozó forgalomtechnikai megoldások valósuljanak meg. Számíthatnak-e az ott élők a megnövekedett forgalomból keletkezett károk reparálására, és végül, de nem utolsósorban egyetért-e azzal az államtitkár úr, hogy ami ma Tiszavasváriban ezzel az üggyel kapcsolatban van, az tarthatatlan?
Várom válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi