DR. KINCSES GYULA

Full text search

DR. KINCSES GYULA
DR. KINCSES GYULA egészségügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen. A kérdése abszolút lényeges, hogy segít-e ezen a betegen és segít-e minden betegen az új törvény, igazságos és szolidáris lesz-e, és kell-e ehhez egyáltalán új törvény.
Azt gondolom, pontosan az ön kérdése húzza alá, hogy mindehhez igenis kell új törvény, mert az új törvény sok pozitív hatásáról már beszéltünk, de arról nem eleget, hogy a biztosítottak ma nincsenek tisztában a jogaikkal, nem tudják, hogy mi jár nekik, nincs olyan szervezet - a biztosító legalábbis nem olyan -, amelyik az ő érdeküket képviseli és tájékoztatja őket. Tudniillik az országos egészségbiztosítás ma is finanszírozza az otthoni lélegeztetést, és ilyenkor az Országos Egészségbiztosítási Pénztár bérli a készüléket, tehát nincs szükség arra, hogy alapítványtól kapják, és ha elromlik, ők finanszírozzák a javítását. Igaz, hogy maximum három órában, de a szakápolás tekintetében - hiszen ez nem felügyelet, hanem szakápolás, tehát egészségügyi tevékenység - ez az idő elegendő az ilyen betegek ápolására.
Szintén nem pontos az az információ, hogy az országban egyvalaki engedélyezheti mindezt. Minden közelben lévő intenzív orvos a háziorvossal együtt a megfelelő feltételek esetén tudja ezt kezdeményezni, és amennyiben a beteg alkalmas az otthonápolásra és a kórházba szállításra, a társadalombiztosítás ezt finanszírozza.
Azt gondolom, ahhoz, hogy ez a probléma megoldódjon, formálisan nincs szükség új törvényre, mert a mai szabályok is engedélyezik, de ahhoz, hogy értünk történjen mindez, informáltak legyünk, élhessünk a jogainkkal, kell az új törvény.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi