DR. SZÉP BÉLA

Full text search

DR. SZÉP BÉLA
DR. SZÉP BÉLA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Amikor Répássy képviselőtársam hozzászólását hallgattam, először nagyon szomorú voltam. Nagyon szomorú voltam, hiszen tisztességes vitát nem lehet úgy folytatni, ha a vitában részt vevő egyik fél valótlan állításokat fogalmaz meg, és főleg, ha a pénzügyi, számviteli, bérszámfejtési fogalmakkal tisztában nem lévő embereket megtéveszteni kívánja.
(11.50)
Aztán rájöttem, hogy nem kell emiatt különösebben szomorkodnom, sőt lehet, hogy örülni kell, hiszen ha azok a fiatalok, akik most a világgal ismerkednek, azokat a fogalmakat, hogy demagógia, populizmus meg akarják ismerni, nem kell mást tenni, mint a valóságot és Répássy képviselő úr mondatait egymással szembehelyezni. Egyből ismertté válik, hogy mit jelentenek ezek a fogalmak, hiszen azokat a szavakat használta, hogy “jövedelem” meg “kap”. Ezek kifejezetten a nettó összeget jelentik, és az a javaslat, ami megfogalmazásra került, és azok az összegek, amelyeket képviselőtársam elmondott, kifejezetten bruttó összeget jelentenek.
Én úgy gondolom, hogy egy régi követelés újra megfogalmazható: akarunk-e közteherviselést. Amit a Fidesz álláspontja megfogalmaz, erre nemet mond. Mi pedig azt mondjuk, hogy igen, vegyünk részt, legyenek tiszták a viszonyok, legyen tiszta a kép, ami körülöttünk van.
Én azért mégis szomorú vagyok, hogy Répássy képviselő úr mondatait hallhattam.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi