DR. HORVÁTH ÁGNES

Full text search

DR. HORVÁTH ÁGNES
DR. HORVÁTH ÁGNES egészségügyi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nincs 22 kicsi indián, legfeljebb 10 van a krimiben, de azoknak eléggé rossz végük lesz. Tehát ne indiánokról beszéljünk, hanem a biztosítási rendszerről. (Nagy zaj. - Közbeszólások az ellenzéki oldalon.) Hetente 3-5 különböző kérdésükre válaszolok a biztosítási rendszerről, ma is, úgy látom, el fogunk jutni, ha minden igaz, az 5-ig.
8-12 pénztár fog létrejönni Magyarországon, ezekbe a pénztárakba egyrészt önkéntes választással kerülünk be, másrészt pedig területi felelősségük van. Tehát aki nem választ, az területi felelősség alapján tartozik valahová. (Babák Mihály: Írja le!) A fejkvótát ugyanolyan módszerekkel fogjuk számolni, mint teszik azt Hollandiában, Németországban vagy Nagy-Britanniában, ahol alapvető tényezők a kor és a nem, emellett területi elv szerint számolnak. Van olyan ország, ahol bizonyos szocioökonómiai mutatókat figyelembe vesznek.
(15.40)
Lesz alkalmunk arra is, hogy a fejkvótáról részletesen és többet beszéljünk, hiszen különböző a megmagyarázó erejük az egyes fejkvótáknak. Itt kell megtalálnunk a kiegyensúlyozó megoldást. Sor kerül természetesen egyeztetésekre a szakmai szervezetekkel is, mint ahogy a képviselő úrnak is lesz több hete, hogy a törvényjavaslat vitáján részt vegyen, és remélem, hogy részt is vesz, és vitatkozhatunk még itt a Ház falai között, hiszen természetesen a törvényjavaslat - mint minden törvény - végigjárja a maga útját: beterjesztésre kerül az Országgyűlés elé, tárgyalni fogja az egészségügyi bizottság, itt e Ház több ülésen is, tehát lesz alkalmunk arra, hogy vitázzunk róla.
Sőt, tájékoztatnám a képviselő urat, hogy az Egészségügyi Minisztérium kifejezetten azt pártolja, hogy hosszabb vitát folytassunk, tehát hosszított legyen már az általános vita is; nem véletlenül, mert nagy jelentőségű a kérdés. Bízom benne, hogy akkor lesz alkalmam minden kételyét eloszlatni a képviselő úrnak.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi