DR. MIKOLA ISTVÁN

Full text search

DR. MIKOLA ISTVÁN
DR. MIKOLA ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Miniszter Asszony! Tisztelt Ház! Szeretném megkérdezni, miniszter asszony, miről szól a megállapodás. Egy héttel ezelőtt a miniszterelnök felszólította önöket, ne hisztizzenek, hisztizni otthon kell, állapodjanak meg. Önök utána hazamentek. Mi vártuk, hogy valamiféle írott anyagot kapunk a megállapodás szakmai tartalmát illetően. Az egészségügyi bizottság ülésén az elnöknek, Kökény Mihály úrnak fel is tettem a kérdést, miről szól ez a megállapodás, a válasz röviden az volt, hogy majd ha lesz írott anyag, akkor a képviselők, az egészségügyi bizottságban ülő törvényhozók is kapnak tájékoztatást. Elképesztőnek tartom ezt a dolgot, hiszen az ország költségvetés utáni második legnagyobb pénzalapjáról, a szociális biztonság legnagyobb oszlopáról, az emberek számára létkérdésszámba menő nagy rendszer átalakításáról van szó.
Rengeteg kérdésünk lenne, ezek közül néhányat szeretnék itt felvetni, mert szeretnénk választ kapni ezekre. Hogyan lett a régiókból megyei egészségbiztosítási pénztár, illetve erre épülő 22 kicsi indián, amiben részt vesznek a magánbiztosítók is, amelyeknek lehet, hogy külföldi székhelyük van, és lehet, hogy a szolgáltatások ellentételezését majd külföldi átutalásokkal kell megoldani? Hogyan kívánják a fejkvótarendszert, vagyis a források elosztását levezényelni? Milyen szerepük lesz ebben a népegészségügyi adatoknak, trendeknek? És mikor akarnak írott anyaggal előjönni, és mikor kívánnak egyeztetni a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, köztük a betegszervezetekkel, és mikor kezdenek majd tárgyalásokat szakmai kérdésekben a nemzeti egészségügyi kerekasztallal, ahol két és fél éve üresen áll a helyük?
Miniszter asszony, választ várunk, mert méltatlan helyzet, hogy a képviselők a televízióból és a rádióból kell hogy összecsipegessék a megállapodás egy-egy tartalmi elemét.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi