DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Asszony! Megdöbbenéssel hallgattam az ön előterjesztését, annál is inkább, mert ha kitekintünk arra az időszakra, ami mögöttünk van, akkor elmondhatjuk, hogy a 2006-os évben mintegy 100-120 ezer forintot vettek el a magyar családoktól éves szinten.
Ugyanakkor a nagycsaládosok jártak a legrosszabbul ebben az évben, és abban az öt évben, amely az önök kormányzásához kötődik. A nyugdíjas-infláció ma már 3 százalékkal magasabb, mint az átlagos infláció, ugyanakkor elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, de ma már a 12. havi is veszélyben van.
3 millió ember él mélyszegénységben Magyarországon, és minden harmadik gyermek szegénynek minősül. Az ön felvetéséből nem hallottam semmi biztatót a magyar emberek, a magyar családok számára, ugyanis ön beszélt a családi pótlékról, de azt elfelejtette elmondani, hogy úgy emelték duplájára a családi pótlékot, hogy összevonták a gyermekvédelmi támogatást a családi pótlékkal, és mindenki megkapta, csak éppen a rászorulók nem kaptak többet.
(13.20)
Az elmúlt időszakban, 2005-ben megszüntették a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, ennek a 13. havi juttatását, megszüntették a 13. havi családi pótlékot, a gyermekek után járó adókedvezményt, és a három- és többgyermekes családok esetében pedig 60 százalékra csökkentették. Én elhiszem, hogy lelkiismeret-furdalásuk van, hiszen ma elmondhatjuk, hogy Magyarországon a szociálliberális kormány szociális válságot idézett elő; szociális válságba sodorta az embereket, a családokat, a nyugdíjasokat és azokat az embereket, akik munkát vállalnának, de munkahely híján egyszerűen nem képesek a családjukat eltartani, mert megélhetési lehetőséget nem nyújtott nekik a kormány.
Nagyon szépen hangzanak ezek a szavak, csak éppen a magyar családok számára ez nem elfogadható.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi