DR. MAGYAR BÁLINT

Full text search

DR. MAGYAR BÁLINT
DR. MAGYAR BÁLINT (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Jó, hogy valaki ellenzi legalább a Házban ezt a törvényjavaslatot, mert a szokásos sémák és sztereotípiák elindulnak. Idejövünk egy problémával, egy kérdéssel, a nők kiszorításával a hatalomból, és ezt megpróbáljuk megoldani. Erre természetesen rögtön ezernyi más problémáról kezdünk el beszélni, aminek ehhez áttételesen van köze, de úgy van köze, hogy természetesen, hogyha ez a probléma megoldódik, akkor sokkal nagyobb eséllyel lehet az egyéb kérdéseket is megoldani, hiszen a törvények és jogszabályok, hogy milyeneket alkotunk, az alapvetően a parlamentben dől el, és ez meghatározza más területeken is a nők mozgásterét.
Azt mondta képviselőtársam, hogy ez a javaslat újabb előítéleteket szül. Újabbakat nem, csak a régieket hihetetlen erővel hozza elő, az biztos. Tehát azt látom férfitársaim felszólalásából is általában, hogy megindul mindaz a sztereotípia, amellyel korábban is ehhez a témához közelítettek, a leszólás, a lenézés, az elviccelése a kérdésnek, a lekicsinylése, a megszégyenítése a kérdéskör, e vélemény képviselőinek, és természetesen folytatódik a címkézés is. Nagyon hálás vagyok, hogy figyelmeztet képviselőtársam a liberális megoldásokra, de én jelezném, hogy mondjuk, az ELDR, az Európai Liberális Reform és Demokrata Párt 2002-ben pont a cipzárelv alkalmazását írja elő, és kéri egy határozatban a tagpártok részére.
Tehát mondhatnám azt, hogy azok a liberális pártok, amelyek nem teszik, le vannak maradva ezen a téren, és nem hinném, hogy a szabad választást és az egyéni tehetségen alapuló versenyt korlátozná ez a rendszer, hiszen ezt egy olyan párt képviselője mondja, ahol egyes személyekre nem is szavaztak valójában a képviselők, az összes képviselője listán került be a parlamentbe. Ráadásul ezen a listán az egy szem listavezetőn kívül a bejutott további tíz képviselő között egyetlenegy nőt sem találtunk. Ezzel valójában mintha azt állítaná, hogy nem volt azon kívül képviselő, aki alkalmas lett volna a nők között, hogy beférjen ebbe a férficsapatba.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi