PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Sándor Klára képviselő asszony mint előterjesztő hozzászólásához szeretnék egy gondolatot hozzátenni.
Tisztelt Képviselő Asszony! Ön ma tartott egy sajtótájékoztatót, ahol azt kifogásolta, amit itt a vezérszónoklatában is elmondott mint előterjesztő, hogy miért ilyen késő éjszakai órában kerül sor ennek a fontos törvényjavaslatnak a vitájára. Tisztelt Képviselő Asszony! Sajnos, szinte minden este elmondhatjuk ezt, hiszen tegnap Karsai Péter képviselőtársam a mezőgazdasági vita során, majd aztán hajnali fél egy táján, az egyszázalékos törvény vitája során mondtam én ugyanezeket a gondolatokat el a Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként, hiszen minden képviselő számára az a fontos törvényjavaslat, amelyhez ő hozzá szeretne szólni.
Megértem, hogy a képviselő asszony számára ez a lehető legfontosabb törvényjavaslat, sajnos, a házbizottsági ülésen ennek a törvényjavaslatnak a vitáját ebbe az időpontba osztották be. Egyébként csak mellékesen mondom, hogy pont az SZDSZ egyik képviselője volt az, aki azt kérte, hogy ne a Vásárhelyi-terv legyen a mai utolsó napirendi pont, hanem az kerüljön előrébb. Ha nem a Vásárhelyi-tervről vitatkoztunk volna délután 8 és 10 óra között, akkor ezt a napirendi pontot sokkal hamarabb meg tudtuk volna vitatni.
A másik, amit szeretnék mondani: Frankné, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta nagyon büszkén, hogy a Magyar Szocialista Pártnál van egyedül kvóta. Tisztelt Képviselő Asszony! Mielőtt bejöttem volna a parlamenti patkóba, megnéztem a www.valasztas.hu oldalt. Javaslom a képviselő asszonynak is meg a többi képviselőtársamnak is, hogy végezze el az összehasonlító elemzést. A Magyar Demokrata Fórum indította a legtöbb női képviselőjelöltet százalékos arányban. Ezt egy táblázat segítségével ki lehet keresni. Sőt az MDF volt az egyetlenegy olyan párt, aki mindenfajta kvótarendszer nélkül is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) meg tudta azt tenni, hogy egy teljes megyei listának az 1-5. helyein nők szerepeltek.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi