PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Haladjunk előre! Magyar Bálint képviselőtársam néhány perccel ezelőtt azt mondta, hogy a Magyar Demokrata Fórum valójában 11 fős frakciójában miért csak egy hölgy van bent. Azért van, tisztelt képviselőtársaim, mert sajnos, a Magyar Demokrata Fórum nem szerzett annyi mandátumot, mint a Szabad Demokraták Szövetsége, tehát nem szerepeltünk 8 százalék feletti eredménnyel, mint ahogyan az SZDSZ szerepelt. Azt javaslom a tisztelt képviselő úrnak, számoljuk át, hogy abban az esetben, hogyha az MDF annyi százalékot tudott volna megkapni, mint a Szabad Demokraták Szövetsége megkapott, akkor hány női képviselőnk ülne bent a parlamentben. Ebben az esetben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből lenne bent egy hölgy, ha jól emlékszem, Borsod megyéből is valószínűleg, Hajdú-Bihar megyéről beszéltem, tehát onnan is lenne bent hölgy képviselőnk, és elképzelhető, hogy a Pest megyei listáról lenne bent hölgy képviselőnk, és ebben az esetben már nem csak egy képviselőnk lenne bent.
De én azt gondolom, hogy méltatlan a vita ezen szakasza ahhoz, amilyen fontos kérdést tárgyalunk, hogy azon vitatkozunk, hogy egy parlamenti párt 5 százalékot, 8-at szerzett, és ennek tekintetében hány hölgy képviselő ül bent a parlamentben, de az SZDSZ képviselőcsoportjának is lehetősége lett volna arra, hogy Kis Zoltán nemrégiben lemondott képviselő helyére egy újabb hölgy tagot juttassanak be a Magyar Országgyűlés falai közé. Ezt az SZDSZ nem tette meg, nagyon érdekes a dolog, pedig aki az újságot olvassa, az látta, hogy a négy elképzelhető jelöltből legalább egy hölgy volt, mégis egy férfi győzött a nemes versenyben, de ez az SZDSZ belügye.
Frankné képviselőtársam még jó néhány perccel ezelőtt beszélt az MSZP kvótájáról. Tisztelt Képviselő Asszony! Hogyha őszintén akar erről beszélni itt, a Parlament falai között (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), akkor ön is jól tudja, hogy itt az ifjúsági kvótával és a női kvóta kapcsán elég nagy átfedések voltak, így tudták önök teljesíteni a saját pártjuk alapszabályát.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi