ELNÖK (dr. Világosi Gábor)

Full text search

ELNÖK (dr. Világosi Gábor)
ELNÖK (dr. Világosi Gábor): Köszönöm. Tisztelt Képviselőtársaim! Most a támogatott indítványokról határozunk. Ezeket az ajánlás 2., 3., 4., 5., 7., 8., 9., 10. és 11. pontjai tartalmazzák. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 6. pontját, valamint a kiegészítő ajánlás 7. pontjában szereplő javaslatot.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 185 igen szavazattal, 139 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a további, még szavazható indítványokról döntünk. Az ajánlás 1. pontjában Varga Mihály és Domokos László a törvényjavaslatot országgyűlési megállapításokat tartalmazó rendelkezésekkel kívánják kiegészíteni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 142 igen szavazattal, 180 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Balogh József és Molnár Csaba a 7. § (6) bekezdés b) pontjában a győri önkormányzat befizetési kötelezettségével emelik meg a pótlólagos támogatás összegét. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 193 igen szavazattal, 133 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Szabó Lajos a 7. § (9) bekezdés e) pontjának módosításával a Vashosszúfalu önkormányzatának nyújtott céltámogatás visszafizetési kötelezettségének elengedését javasolja. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 259 nem ellenében, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában Szabó Lajos a 7. § (9) bekezdés d) pontjának módosításával a csörötneki címzett támogatás visszafizetési kötelezettségének elhagyását javasolja. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen szavazattal, 224 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 6. pontjában Bebes István és mások az Őriszentpéternek és Alsószölnöknek nyújtott céltámogatási összeg visszafizetési kötelezettségének elhagyását javasolják. Az indítvány magában foglalja a kiegészítő ajánlás 3. és az amellett elfogadható 4. pontját. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 147 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 3. pontjában Szabó Lajos indítványáról szavazunk, az alsószölnöki céltámogatási visszafizetés-elengedéssel kapcsolatban. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 84 igen szavazattal, 228 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 4. pontjában Szabó Lajos indítványáról szavazunk az őriszentpéteri céltámogatási visszafizetés-elengedéssel kapcsolatban. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 142 igen szavazattal, 180 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 12. pontjában Varga Mihály és Domokos László a törvényjavaslatot a zárszámadással kapcsolatos országgyűlési megállapításokat tartalmazó rendelkezésekkel kívánják kiegészíteni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 139 igen szavazattal, 185 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 8. pontjában az önkormányzati bizottság a 27. §-t új bekezdéssel egészíti ki, amelyben lehetőséget teremt a dobozi önkormányzatnak a jogtalanul igénybe vett támogatás részletekben történő visszafizetésére. A költségvetési bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 304 igen szavazattal, 23 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 13. pontjában Varga Mihály és Domokos László a törvényjavaslatot a kormány tagjainak anyagi felelősségére utaló rendelkezésekkel egészítik ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 141 igen szavazattal, 184 nem ellenében, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de mégsem döntött a Ház. (Nincs jelzés.) Jelzést nem látok.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Most bizottsági tagcserére tett javaslatról határozunk. (Pillanatnyi szünet.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Még nem kerül sor a bizottsági tagcserére tett javaslatról való határozathozatalra, mert előtte még elég hosszú szavazás következik, mégpedig az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/3892. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/3892/121. számon kapták kézhez.
(18.10)
Indítványozom, hogy a benyújtott módosító indítványok által érintett valamennyi törvényre külön-külön szakaszban nyíljon meg a részletes vita. (Rövid konzultáció.) Elnézést, de a forgatókönyvben ez kétszer szerepel. A zavar elhárult. Mégiscsak a kellemesebb hírrel szolgálhatok, hogy most a bizottsági tagcserére tett javaslatról határozunk.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi