ELNÖK (dr. Világosi Gábor)

Full text search

ELNÖK (dr. Világosi Gábor)
ELNÖK (dr. Világosi Gábor): Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat. (Zaj. - Csenget.) Először előterjesztések sürgős tárgyalásba vételéről határozunk.
A kormány kezdeményezte az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságához szükséges egyes törvénymódosításokról szóló T/4116. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok. Most a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/4116. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztést 252 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.
A kormány kezdeményezte az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló T/4117. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Ismét kérdezem a kormányt, hogy kívánja-e valaki indokolni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.
Most a határozathozatal következik. Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály 99. § (2) bekezdése alapján az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételéhez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/4117. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 265 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.
A kormány kezdeményezte a viszontbiztosítókról szóló T/4151. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok. Most a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/4151. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztést 165 igen szavazattal, 117 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.
A kormány kezdeményezte az egyes iparjogvédelmi törvények módosításáról szóló T/4180. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, a kormány részéről kívánja-e valaki a sürgős tárgyalásba vételt indokolni. Jelzik, hogy nem. Most a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/4180. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztést 168 igen szavazattal, 118 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.
A kormány kezdeményezte a tőkeegyesítő társaságok határokon átnyúló egyesüléséről szóló T/4179. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. A kormány részéről nem kívánja senki indokolni a sürgősséget. Most a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/4179. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztést 167 igen szavazattal, 120 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.
A kormány kezdeményezte az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló T/4191. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Kérdezem, kívánja-e valaki ezt indokolni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok. Most a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Házat, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/4191. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztést 173 igen szavazattal, 124 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.
Puch László és Tóbiás József képviselők, MSZP, kezdeményezték a pártfinanszírozás átláthatóvá tételéről szóló T/4190. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem az előterjesztőket, hogy kívánják-e indokolni előterjesztésüket. (Nincs jelentkező.) Nem.
Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály 99. § (2) bekezdése alapján az előterjesztés sürgős tárgyalásba vételéhez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a sürgős tárgyalásba vételről szavazzon a T/4190. számú előterjesztésről. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztést 292 igen szavazattal, 8 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.
(17.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi