PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Török Zsolt Képviselő! Hát igen. Ha megnézi a képviselőtársam, 177 módosító javaslatot nyújtottak be a tisztelt képviselőtársaim az egyes adótörvényekhez, amiről most itt, a tisztelt Ház falai között folyik a vita immár több mint másfél órája. Tisztelt képviselő úr, ehhez a 177 módosító javaslathoz, gyorsan megszámoltam, 24-ig jutottam el, 24 kormánypárti képviselő volt az, aki azt gondolta, amit az ellenzéki képviselők és a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja is gondol, hogy a kormány által benyújtott adótörvények nem éppen a lehető legjobb törvények. Ezért 24 kormánypárti képviselő szerette volna ezt az adótörvényt jobbá tenni.
(20.10)
Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, hogy az adótörvény vitájában nem a hátsó szobák falai között kell mutyizni, és nem ott kell különböző fajta megállapodásokat kötni, hanem a Parlament falai között kell elmondani minden országgyűlési képviselőnek azt az érvelését és azt az érvrendszerét - például a több mint huszonnégy kormánypárti képviselőnek -, hogy mit gondol arról, hogy ezeket az egyes adótörvényeket milyen módon, miképpen kellene megváltoztatni. Természetesen azok az ellenzéki képviselők, akik benyújtották módosítási javaslataikat, itt vannak a tisztelt Ház falai között, például Tállai képviselő úr, és próbál érvelni azon módosítási javaslatok mellett, amelyeket tizenhét vitaszakaszban tárgyal a tisztelt Ház.
Tehát örülök, hogy Török Zsolt képviselő úr megszólalt a mostani vitában, bár ő nem nyújtott be módosítási javaslatot. Annak még jobban örültem volna, ha olyan kormánypárti képviselő szól hozzá a vitához, és próbál érvelni a saját maga módosító javaslatai mellett, aki nyújtott be módosítási javaslatot. De hát mindegy, tisztelt képviselőtársaim, természetesen az MDF képviselőcsoportja meg fogja nézni ezeket a módosítási javaslatokat, és nem azt fogja nézni, hogy kormánypárti vagy ellenzéki módosítási javaslat, hanem azt fogja nézni, hogy mi a tartalma, és eszerint fogja elkészíteni a frakciónk a szavazási sillabuszát.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi