SZATMÁRY KRISTÓF

Full text search

SZATMÁRY KRISTÓF
SZATMÁRY KRISTÓF (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Itt két megjegyzés kapcsán kértem szót, mert azt gondolom, emellett nem lehet elmenni. Itt kormánypárti képviselőtársaim azt az elméleti kérdést tették fel, hogy hogyan is gondoljuk az adócsökkentéssel a többletbevételeket. Nagyon egyszerűen úgy gondoljuk, vállalkozóként is azt tudom mondani, hogy itt az ország költségvetése számára akkor lesz többletbevétel, ha a gazdasági teljesítmény megindul, ha a kormány végre hosszú idő után képes lesz munkahelyeket teremteni. Magyarországon a legnagyobb gátja a gazdaság felpörgésének és a munkahelyteremtésnek az élőmunkát terhelő járulékok.
Tehát azt gondolom, akkor jár el a többletbevételek tekintetében helyesen a kormány, ha a gazdaság élénkítésével próbálkozik, és azzal, hogy minél több munkahelyet teremtsen. A jelenlegi terhelések nem az irányba mutatnak, hogy a gazdaság szereplői, a vállalkozások beruházzanak, fejlesszenek és több munkaerőt vegyenek fel, hanem sajnos, arról szól a történet, amiről Tállai képviselő úr beszélt, hogy egyre több cég megy külföldre, adózik külföldön, mert egyszerűen a hazai adózási feltételek olyan szinten terhelik a vállalkozásokat, hogy még a székhelyáthelyezés is megéri. Most arról nem beszélek, hogy egyébként a miniszterelnök úr a vállalkozásokat milyen irányba invitálta.
A gazdaság kifehérítéséről csak nagyon röviden. Azt gondolom, ebben a diskurzusban tényleg elég kevesen vagyunk, beszélhetünk nyíltan. A vállalkozások jelentős része nem bír el több terhet. Ha azt gondolja a kormányzat, hogy a kisvállalkozásoktól még több pénzt tud beszedni a gazdaság kifehérítésével, ez egyenlőségjelet jelent számomra azzal, hogy a vállalkozások egy részét a tönkremenetelbe viszi be, mert a hazai vállalkozások, jelentős részük nem képes többletterhet elbírni. Ennek egyetlenegy példáját tudnám mondani, hogy ma Magyarországon 20 percenként megy tönkre egy cég, és ezzel majdnem az első helyen vagyunk Európában.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi