TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Jól látható, itt ül mellettem Tompa Sándor kormánypárti képviselő (Tompa Sándor: Ellenőrzés! - Derültség.), ez nyilván azt jelenti, hogy ő már szeretné kifejezni, hogy támogatni fogja a módosító javaslatunkat (Tompa Sándor egy hellyel távolabb húzódik. - Derültség.), amit 10. számon adtunk be Varga Mihállyal a személyi jövedelemadóról szóló törvény 30. §-ához. Ennek a lényege az, hogy a kormány, a pénzügyminiszter úr az adótörvény benyújtásakor elfelejtette a személyi jövedelemadóról szóló törvényben a sávhatárokat módosítani olyannyira, hogy még inflációs mértékkel sem. Egyébként nagyon jól felismerte a másik kormánypárti koalíciós tag, az SZDSZ, hiszen ők alapvetően támogatják, és módosító javaslatot is benyújtottak, hiszen míg mi Varga Mihállyal 1 millió 700 ezerről 1 millió 800 ezerre emelnénk a 18 százalékos sávhatár mértékét, addig a Szabad Demokraták Szövetsége még ezzel sem elégszik meg, még magasabbra emeli.
Én nem akarom ezzel azt sugallni az MSZP-sek felé, hogy ha esetleg a Fidesz-frakció, a szabad demokraták frakciója, a kereszténydemokraták és, mondjuk, a Magyar Demokrata Fórum el tudna fogadni egy sávhatáremelést, akkor valószínűleg - szemben a kormánnyal és az MSZP-frakcióval - egy ilyen módosító javaslatot át tudnánk vinni. Ugyanis nem fogadjuk el azt az érvelést, hogy miközben jövőre az árak emelkednek, az inflációt 4,5 százalékban határozza meg a kormány, de ez általában nem szokott teljesülni, hanem attól magasabb mértékű a valóság; tehát nem büntethetjük az embereket azért, mert a kormány rossz gazdaságpolitikát, költségvetési politikát folytat, és úgy gondolja, hogy megengedheti azt, hogy 2008-ban a sávhatárokat nem módosítja.
(19.00)
Igenis, legalább az infláció mértékével módosítani szükséges az alsó sávhatár mértékét. Tehát szeretném felhívni az Országgyűlés, a képviselőtársak figyelmét, hogy ez a módosító javaslat igaz, hogy a bizottságokban nem kapta meg a többségi támogatást, sajnos, az előterjesztő kormány képviselői sem támogatták, de nagyon bízunk a képviselők bölcsességében, és abban, hogy a parlamentben végül is meg fogja kapni ez a többséget, hiszen ez a jövedelmet szerző, alacsony jövedelmű emberek érdekét fogja szolgálni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi