TÁTRAI MIKLÓS

Full text search

TÁTRAI MIKLÓS
TÁTRAI MIKLÓS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Korán tapsolt Pettkó képviselő úr, mert azért ez nem teljesen úgy van, mint ahogy Tállai képviselő úr az imént említette. (Tállai András: Nem én mondom, a média!) De nem is én, mert ön azt mondta, hogy én mondtam, de nem én mondtam, hanem az újság írta.
No, komolyra fordítva a szót, az Érdekegyeztető Tanács ülésén és más fórumokon is valóban sokszor elhangzott, hogy idén vannak többletbevételek, és jövőre is lesznek sokak szerint többletbevételek. Azt nagyon világosan kell látni, hogy persze az a kormány szándéka, hogy a gazdaság kifehérítése révén, a feketegazdaság visszaszorítása révén mindazok, akik ma nem fizetnek adót, vagy kevesebbet fizetnek az elvárhatónál, kikerülik az adófizetést, fizessenek és többet fizessenek. Ha ezt a célt el tudjuk érni, akkor ezt a többletbevételt a már eddig is korrekten adót fizetők terheinek csökkentésére fogjuk fordítani.
Az elmúlt évben, az egy éve meghozott adóintézkedések eredményeként… - még egy adóév sem zárult le, kedves Tállai képviselő úr. A kormány mindig is azt mondta, hogy a 2007-et, egy teljes adóévet várjuk meg, ennek az eredményeit nézzük meg, vegyük azt végig nagyon korrekten, hogy mi a kifehéredés miatti többletbevétel, mi a gazdasági pálya korábbitól tervezetthez képesti eltérése miatti többletbevétel. Ennek a 300 fölötti milliárd forintnak a legnagyobb része az infláció miatti olyan virtuális többletbevétel, aminek a kiadási lába például a magasabb nyugdíjemelési kiadások révén azonnal meg is van, nem lehet ezt sem kétszer elkölteni.
Én most azt látom, a Pénzügyminisztérium most azt látja, hogy több tíz milliárd forint ebben az évben a gazdaság kifehéredése révén elérhető többletbevétel, de várjuk meg a december 31-ét, és jövő év tavaszán, tehát néhány hónap múlva a kormány kezdeményezésére fog az Országgyűlés azzal foglalkozni, hogy milyen módon milyen célokra lehet az adófizetőknek, vállalkozásoknak és polgároknak visszahagyni a kifehéredés révén keletkező többletbevételeket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi